طرز تهیه پلمنی ؛ غذای معروف و خوشمزه روسیه
به گزارش مجله خبری تیرول، شاید بهتر باشد این غذا را اینگونه معرفی کنیم یک نوع پیراشکی کوچولو که بر خلاف پیراشکی های دیگر سرخ نمی گردد بلکه با خامه ترش و یا به همراه سوپ میل می گردد.
همراه دور زمین باشید و با تور روسیه ارزان از کاخ کرملین دیدن کنید و در شهرهای زیبای مسکو و سوچی گشتی بزنید و خاطرات زیبایی برای خود رقم بزنید.
این غذا هم همانند پیراشکی های دیگر احتیاج است که خمیر آن را تهیه کنید و موادی را در داخل آن جای دهید .اما ابعاد این پیراشکی کوچک است و شاید به اندازه یک گردو باشد و حتی کوچکتر. شما می توانید این خمیر را با مواد داخلش تا چندین هفته در یخچال نگه داری کنید بدون آنکه آسیبی به آن برسد.
در واقع پلمنی خمیری است به شکل هلال یا دایره که داخلش گوشت چرخ نموده ریخته اند و آب پز می نمایند.
پِلمِنی یک روش خیلی راحت برای ذخیره گوشت در یخبندان سیبری بوده و امروزه مورد استفاده افراد تنها با فرصت های اندک نظیر دانشجو ها و مردهای مجرد است، و در بسیاری از فروشگاه ها در بسته بندی ها یخ زده پیدا می گردد و می توانند به راحتی آن را آب پز نمایند.
هیچ کس نمی داند که پلمنی برای اولین بار در چه تاریخی و چگونه وارد روسیه شده است اما نظریه هایی نشان می دهد که به دلیل استفاده از ادویه جاتی مانند فلفل سیاه که بومی روسیه نیست، احتمالاً این غذا ابتدا در شمال غربی کشور چین درست شده و بعدها وارد روسیه شده است.
بیشتر نظریه ها نشان می دهد که ابتدا پلمنی توسط مغولان به سیبری و اورال آورده شده و پس ازآن به تدریج در شرق اروپا گسترش یافته است.اگرچه پلمنی غذای ملی روسیه است، با این حال در کشورهای دیگر هم با نام و شیوه خاصی تهیه می گردد.
این غذا بانام (vareniki) در اوکراین و (pierogi) در لهستان سرو می گردد، به صورت بخارپز با پوره سیب زمینی، پنیر و یا انواع توت ها تهیه می گردد. ساده ترین راه تشخیص تفاوت پلمنی های کشورهای مختلف در یک نگاه به وسیله شکل و اندازه پیراشکی هاست.
پلمنی معمولی تقریباً به صورت دایره ای و با حدود دو اینچ قطر است. اشکال دیگر آن معمولاً درازتر و در اندازه عظیم تر می باشند.این غذا را نیز می توان در دسته پیش غذاها قرار داد مانند : پیراشکی روسی ، سالاد روسی ، سوپ تره فرنگی و سوپ پیاز فرانسوی.
مواد لازم
- مواد تشکیل دهنده خمیر پیراشکی:
- آرد : 2/1 فنجان
- تخم مرغ : 2 عدد
- آب : 2/1 فنجان
- نمک : 2/1 قاشق چای خوری
- مواد داخل پیراشکی:
- گوشت گاو : 500 گرم
- پیاز متوسط خردشده : 2 عدد
- نمک : 1 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه : 2/1 قاشق چای خوری
- سیر : به تعداد دلخواه جهت طعم و مزه
مراحل
- گام 1
برای تهیه خمیر ابتدا آرد، تخم مرغ، آب و نمک را به خوبی مخلوط نموده و اجازه دهید خمیر حاصل 30 دقیقه بماند.
- گام 2
گوشت گاو، پیاز، نمک، فلفل و سیر را باهم مخلوط می کنیم.
- گام 3
خمیر را به قطعات کوچک تر به اندازه یک گردو تقسیم نموده و هر تکه را پهن می کنیم و مقداری از ترکیب گوشت چرخ نموده را در درون آن قرار می دهیم.
- گام 4
سپس لبه های خمیر را به هم بچسبانید، به طوری که چیزی از مواد درونی بیرون نزند.
- گام 5
پلیمانی ها را به مدت 7 دقیقه در آب و نمک جوشانده و درنهایت می توان درون سوپ و یا خامه ترش آن ها را سرو کرد.