طرز تهیه سوسیس و کالباس خانگی
به گزارش مجله خبری تیرول، فرآورده های گوشتی از جمله انواع سوسیس و کالباس، یکی از محبوب ترین و لذیذ ترین مواد غذایی است که هواداران بسیاری را در سراسر دنیا مجذوب خود ساخته است. این خوراکی وسوسه انگیز، در انواع مختلفی همانند سوسیس آلمانی، سوسیس مرغ، سوسیس پنیری، هات داگ، کالباس خشک گوشت، کالباس مارتادلا، کالباس لیونر و بسیاری دیگر تهیه و به بازار عرضه می گردد. با خبرنگاران همراه باشید تا با روش تهیه خانگی این مواد لذیذ، آشنا شوید.
طبق اظهارات بسیاری از پزشکان و کارشناسان تغذیه و سلامتی، مصرف انواع سوسیس و کالباس صنعتی، به علت استفاده از بعضی مواد اولیه، سبک تهیه و افزودن مواد نگهداره، با گذشت زمان برای بدن مشکل آفرین خواهد بود. اما طعم لذیذ و عطر فوق العاده این مواد خوراکی، به گونه ای است که نمی توان به راحتی از چشیدن آن ها پرهیز کرد. متاسفانه با توجه به اطلاعات ارائه شده به وسیله کارشناسان بهداشت، سوسیس و کالباس صنعتی، جز آن دسته از فرآورده های پروتئینی دیر هضم بوده که اتفاقا پروتئین کمی را نیز به بدن منتقل می نمایند. بعلاوه نیتریت و نیترات موجود در این محصولات پس از مصرف، به نتیروزآمین تبدیل شده و سلامتی افراد مصرف نماینده را به خطر خواهد انداخت. این در حالی است که پزشکان و کارشناسان تغذیه و سلامتی مصرف سوسیس و کالباس مرغوب را غذایی مناسب برای انسان معرفی نموده اند. البته شرط لازم در این مورد نیز مصرف معقول و متعادل این فرآورده های لذیذ و دوست داشتنی خواهد بود. بنابراین مهم ترین مسئله برای افرادی که تمایل دارند از این محصولات خوشمزه استفاده نمایند، اطمینان از سلامت و مرغوبیت آن ها است. در این مقاله دستور تهیه سوسیس و کالباس خانگی را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد. محصولاتی که به علت استفاده از مواد اولیه مرغوب و استفاده نکردن از مواد نگهدارنده، مناسب برای اعضای خانواده بویژه بچه ها خواهد بود.
سوسیس مخلوط خانگی
در این قسمت، آموزش تهیه سوسیس مخلوط (سوسیس گوشت قرمز و سفید) را برای شما عزیزان در نظر گرفته ایم که رعایت نکات زیر در بدست آمدن نتیجه ای مطلوب و مورد نظر، بسیار مهم و لازم است.
مواد لازم
- 250 گرم گوشت قرمز بدون چربی (گوشت گوسفند یا گوشت گوساله)
- 250 گرم گوشت سینه مرغ
- 50 گرم روغن مایع
- 1 عدد تخم مرغ
- 75 گرم آرد
- 50 گرم آب
- 50 گرم یخ
- 15 گرم پودر آب پنیر
- 15 گرم شیر خشک
- 1 قاشق چای خوری شکر
- 1/4 قاشق چای خوری پودر خردل
- 1/4 قاشق چای خوری زنیان
- 1 عدد میخک
- 1/2 قاشق چای خوری فلفل سفید
- 1/2 قاشق چای خوری فلفل قرمز
- 1 قاشق چای خوری پودر سیر
- 1 قاشق چای خوری پودر سیر
- 1 قاشق چایخوری پودر پیاز
- 1/5 قاشق چای خوری پودر زنجبیل
- 1/2 قاشق چای خوری پودر هل
- 1/2 قاشق چای خوری آویشن
- 1/4 قاشق چای خوری پودر ریشه جوز (بهتر است آن را خیلی ریز رنده کنید)
- 1/4 قاشق چای خوری دارچین
- 1/4 قاشق چایخوری پاپریکا (فلفل دلمه خشک شده)
- 1/4 قاشق چای خوری پودر تخم گشنیز
- 3 قاشق چای خوری نمک
طرز تهیه سوسیس مخلوط خانگی
مرحله اول
گوشت ها را درون فریزر قرار دهید؛ چرا که انجماد آن ها به بهتر خرد شدن و چرخ شدن، یاری خواهد نمود.
مرحله دوم
در این مرحله 3 حبه سیر را به همراه گوشت منجمد، بوسیله چرخ گوشت، 3 مرتبه چرخ کنید.
مرحله سوم
اکنون زمان مخلوط نموده گوشت چرخ شده با روغن مایع، تخم مرغ و ادویه های مورد احتیاج خواهد بود. آن ها را درون ظرفی بزرگ ریخته و به مدت زمان 5 دقیقه به مخلوط کردن آن ها ادامه دهید.
مرحله چهارم
آرد را به مواد اضافه نموده و باز هم به مخلوط کردن و هم زدن بپردازید.
مرحله پنجم
حال نمک و شکر را به مواد افزوده و تا زمانیکه خمیری صورتی رنگ و یکدست حاصل گردد، به هم زدن آن ، ادامه دهید.
مرحله ششم
اگر چرخ گوشت شما دارای سرپوش مخصوص است، از آن بهره ببرید و مطابق شکل، مواد بدست آمده را درون پوشش مخصوص سوسیس (معمولا از روده گوسفند یا گوساله برای پوشش استفاده می گردد)، بریزید. سعی کنید سرانجام و ابتدای پوشش سوسیس ها را به خوبی محکم کنید تا هنگام پخت، پاره نگردد.
نکته: اگر سرپوش مخصوص سوسیس در اختیار شما نبود، می توانید از سلفون برای پوشش سوسیس خود استفاده نموده و با دقت و به آرامی هر بار مقداری از مواد خمیری شکل را برداشته و روی سلفون بریزید و به شکل استوانه ای با قطر 1 تا 2 سانتی متر و طول 10 سانتی متر (طول و قطر سوسیس شما کاملا اختیاری خواهد بود)، فرم دهید.
مرحله هفتم
سوسیس های آماده شده را درون ظرفی از آب ریخته و روی حرارت به مدت 90 دقیقه قرار دهید. در این مرحله می توانید روش بخارپز را جایگزین نموده و به مدت زمان 60 دقیقه آن ها را حرارت دهید.
مرحله هشتم
پس از مدت زمان ذکر شده، سوسیس ها را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید کاملا سرد شوند. سپس آن ها را درون یخچال قرار داده تا بافت سفت و مناسبی را بدست آورند. بعد از طی کردن مراحل فوق، سوسیس خانگی جهت مصرف آماده خواهد بود و می توان طبق ذائقه افراد خانواده، به روش های مختلفی مانند سرخ شده، گریل، کبابی یا سرد، ساندویچ های لذیذی را تدارک دید.
کالباس مرغ خانگی، نوع اول
مواد اولیه
- یک عدد سینه مرغ
- 3 حبه سیر
- 3 عدد زرده تخم مرغ
- 3 قاشق غذاخوری آرد
- 10 عدد پسته خام
- به میزان 2 عدس جوزهندی
- نصف قاشق مرباخوری پودر هل
- نصف قاشق مرباخوری فلفل سیاه
- 1/5 قاشق مرباخوری زنجبیل
- 2 قاشق غذاخوری روغن مایع
- 1/3 قاشق مرباخوری دارچین
- 1 قاشق مرباخوری نمک
- در صورت نبود میخک و جوزهندی می توان نصف قاشق مرباخوری آویشن را جایگزین کرد
طرز تهیه کالباس مرغ خانگی، نوع اول
مرحله اول
ابتدا گوشت سینه مرغ را 3 مرتبه با چرخ گوشت، چرخ می کنیم. در صورت نبود چرخ گوشت می توان از غذاساز استفاده کرد.
مرحله دوم
آرد الک شده را درون ظرفی بزرگ ریخته و تمامی ادویه های ذکر شده را به آن اضافه می کنیم. مواد را به خوبی مخلوط نموده و الک کنید.
مرحله سوم
اکنون مواد الک شده را به مرغ چرخ شده اضافه کنید و به خوبی آن ها را با یکدیگر مخلوط کنید. در این مرحله استفاده از دست برای بدست آوردن خمیر مطلوب، بسیار مهم و لازم خواهد بود.
مرحله چهارم
زرده های تخم مرغ را به مخلوط فوق اضافه نموده و دوباره آن ها را با دست ورز می دهیم.
مرحله پنجم
روغن مایع را به خمیر اضافه نموده و تا زمانی که خمیری نرم و یکدست حاصل گردد، به این کار ادامه می دهیم.
مرحله ششم
اکنون زمان بسته بندی کردن خمیر کالباس مرغ است. سلفونی را به میزان دلخواه و به شکل مستطیل برش زده و مقداری از خمیر بدست آمده را در وسط آن ریخته و پس از قرار دادن پسته ها در قسمت های مختلف خمیر آن را به شکل استوانه ای با قطر 5 و طول 20 سانتی متر فرم دهید. البته میزان کالباس با توجه به سلیقه افراد، متغیر خواهد بود. سعی کنید که دو طرف سلفون را به خوبی گره زده تا هنگام طبخ، باز نگردد. پیشنهاد می کنیم از چندین لایه سلفون برای محکم کردن پوشش کالباس بهره ببرید.
مرحله هفتم
پس از بسته بندی کردن کالباس، آن را درون ظرف بزرگی از آب جوش قرار داده و به مدت زمان 90 دقیقه اجازه دهید بپزد. می توان از روش بخارپز نیز استفاده کرد. در اینصورت به مدت زمان 60 تا 75 دقیقه برای پخت کامل کالباس احتیاج خواهد بود.
مرحله هشتم
پس از طی مراحل فوق و اطمینان از پخت کالباس، اجازه دهید در هوای بیرون از یخچال به آرامی سرد گردد. حال آن را درون یخچال قرار داده و به مدت چند ساعت صبر کنید تا بافتی نرم و متراکم حاصل گردد. کالباس آماده شده و می توان آن را مورد استفاده قرار داد.
کالباس مرغ خانگی، نوع دوم
مواد اولیه
- 1/2 پیمانه شیر
- 3 عدد نان تست تازه
- 4 حبه سیر پوره شده
- 1 کیلو گوشت سینه مرغ
- 10 عدد پسته خام
- 1/2 قاشق مرباخوری فلفل سیاه
- 1/2 قاشق مربا خوری فلفل قرمز
- 1 قاشق چای خوری نمک
- 1 قاشق غذاخوری هویج رنده شده
- 1 قاشق غذاخوری پیازچه پوره شده
طرز تهیه کالباس مرغ خانگی، نوع دوم
مرحله اول
ابتدا اطراف نان تست را برش زده و درون نصف پیمانه شیر قرار می دهیم تا کاملا نرم گردد.
مرحله دوم
در این مرحله نان تست خیس خورده با شیر را به وسیله دست کاملا مخلوط می کنیم تا به خمیری نرم تبدیل گردد.
مرحله سوم
گوشت مرغ را 3 مرتبه درون چرخ گوشت چرخ نموده تا به خمیری یکدست و نرم تبدیل گردد. البته می توان گوشت مرغ را درون غذاساز ریخته و تا زمانی که به شکل خمیر تبدیل گردد، آن را مخلوط کرد.
مرحله چهارم
در این مرحله به خمیر گوشت مرغ، نان تست خمیری، هویج، پیازچه، سیر، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را اضافه نموده و با دست مخلوط می کنیم. این عمل را تا زمانی که مخلوطی یکدست و منسجم حاصل گردد، ادامه می دهیم.
مرحله پنجم
سلفونی را به شکل مستطیل برش زده و خمیر بدست آمده را دقیقا در مرکز آن قرار دهید. سعی کنید خمیر را به شکل استوانه فرم دهید. پسته ها را در قسمت های مختلف خمیر فرو نموده و سپس با سلفون تمام قسمت های کالباس را بپوشانید. بهتر است برای جلوگیری از باز شدن پوشش کالباس هنگام پخت، از چندین لایه سلفون استفاده گردد. پس از بسته بندی کالباس، آن را درون ظرفی حاوی آب جوش قرار داده و اجازه دهید به مدت زمان 90 دقیقه طبخ گردد. در این قسمت هم می توان روش بخارپز را جایگزین آب پز کرد.
مرحله ششم
پس از طی مدت زمان ذکر شده، کالباس را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید در دمای آشپزخانه سرد گردد. اکنون زمان قرار دادن آن درون یخچال به مدت زمان 3 الی 4 ساعت است تا بافتی مطلوب به خود بگیرد. کالباس پس از طی مراحل ذکر شده آماده مصرف خواهد بود.
در ارائه این مقاله، به آموزش ساده ترین روش ها برای تهیه سوسیس و کالباس خانگی و با کیفیت پرداختیم. منتظر نظرات گرم و سازنده شما دوستان خبرنگاران یی در بهبود مقالات بعدی خبرنگاران هستیم.
منبع: کجارو