طرز تهیه سس سرکه بالزامیک خانگی
به گزارش مجله خبری تیرول، سرکه بالزامیک یکی از چاشنی های ایتالیایی است که انواع مختلفی داشته و نوع اصیل آن بسیار گران است. در این مطلب با طرز تهیه سس سرکه بالزامیک خانگی آشنا شوید.
سرکه بالزامیک یکی از چاشنی های غذایی کشور ایتالیا است که قدمت آن به دوران رم باستان می رسد. تا حدود 30 سال قبل به جز ایتالیایی ها کسی چیزی درباره وجود و یا خواص این سرکه نمی دانست اما امروزه سرکه بالزامیک به یکی از چاشنی های اصلی غذایی در سرتاسر جهان تبدیل شده است.
لازم به ذکر است که یکی از انواع پرطرفدار سرکه در کشور ما سرکه سیب است؛ اما در کشورهای اروپایی، سرکه دیگر میوه ها و در جنوب و شرق آسیا، به ویژه چین و ژاپن، سرکه برنج طرفداران بیشتری دارد.
سرکه بالزامیک رنگ قهوه ای تیره ای دارد و بسیار معطر بوده و بر خلاف بقیه سرکه ها دارای طعم شیرین می باشد. ماده اولیه جهت تولید این نوع سرکه شیرین نوعی انگور سفید است اما به جای انگور از سیب، گیلاس ، گلابی و زردآلو هم در تولید آن استفاده می شود. فرآیند تولید سرکه بالزامیک طولانی و پرهزینه است به همین دلیل؛ نوع سرکه نسبت به دیگر انواع سرکه قیمت بالاتری دارد.
انواع سرکه بالزامیک
خوب است بدانید که تمام سرکه های بالزامیک موجود در بازار واقعی نیستند. از میان سه نوع سرکه بالزامیک موجود در سوپر مارکت ها تنها یک نوع آن اوریجینال بوده و با روشی سنتی تهیه می شود و بقیه تنها از لحاظ برخی خصوصیات شبیه سرکه بالزامیک اصیل هستند.
Tradizionale: هر گاه روی برچسب سرکه بالزامیک عبارت ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE را مشاهده کردید می توانید مطمئن باشید که سرکه بالزامیک اوریجینال است. برای تولید این نوع سرکه حداقل باید 12 سال وقت صرف شود. مشخصه شاخص سرکه بالزامیک اورجینال نوع بسته بندی و فویل آلومینیومی روی در آن می باشد. قیمت این نوع از سرکه بالزامیک به دلیل زحمات زیادی که صرف تولیدش می شود ین 75 تا 400 دلار است.
Condimento Balsamico: برای تولید این نوع سرکه بالزامیک مدت زمان کوتاهی صرف می شود؛ بنابراین خصوصیات نوع اصیل را ندارد و با نام های condimento balsamico یا salsa balsamica و یا salsa di mosto cotto عرضه می شود.
Aceto Balsamico di Modena: بیشترین نوع از سرکه بالزامیک که در ایران یافت می شود عبارت Aceto Balsamico di Modena را روی برچسب خود دارد. این نوع سرکه با اینکه سرکه بالزامیک نامیده می شود فقط تعدادی از خصوصیات سرکه اصیل را دارد. مدت زمان زیادی صرف تولید آن نمی شود و ممکن است حاوی آب انگور و سرکه معمولی نیز باشد. با این حال به این نوع سرکه هم سرکه بالزامیک گفته می شود.
با توجه به این توضیحات، تنها نوعی از سرکه که عبارت ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE روی برچسب آن نوشته شده، سرکه بالزامیک اصیل است که قیمت آن نیز بسیار بالاست.
سرکه بالزامیک را اما می توان در منزل نیز تهیه کرد. درست است که این سرکه خانگی کیفیت و اصالت نوع اصلی را نخواهد داشت اما توقع ما به عنوان یک مصرف کننده سرکه بالزامیک خانگی را برآورده خواهد کرد. پس در ادامه با طرز تهیه سرکه بالزامیک خانگی آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سس سرکه بالزامیک خانگی
مقادیر ذکر شده در فهرت مواد اولیه به اندازه تهیه یک فنجان سس سرکه بالزامیک می باشد:
روغن زیتون خالص | 3/4 پیمانه |
سرکه بالزامیک | 1/4 پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
چاشنی های دل خواه (خردل، پیاز قرمزخردشده، سیر،سبزیجات معطر تازه و خشک، عسل یا شکر قهوه ای) | از هر کدام یک ق غذاخوری سر پر |
طرز تهیه سس سرکه بالزامیک خانگی
- روغن زیتون و سرکه بالزامیک را داخل یک شیشه کوچک خشک و تمیز بریزید.
- به اندازه یک پینچ نمک و کمی فلفل سیاه به آن ها اضافه کنید.
- درب شیشه را کاملا محکم ببندید و شیشه را حسابی تکان دهید.
- میزان نمک و فلفل آن را بچشید.
- در صورت تمایل از چاشنی های دل خواهی که گفته شد نیز به اندازه 1 ق غذاخوری داخل شیشه بریزید و خوب مخلوط کنید.
- شیشه را به مدت چند هفته داخل یخچال قرار دهید.
- بعد از چند هفته سس سرکه بالزامیک خانگی شما آماده است. قبل از استفاده، شیشه را خوب تکان دهید تا سرکه و روغن زیتون جداشده، دوباره باهم ترکیب شوند.
- در صورتی که بخواهید سس سرکه بالزامیک خانگی را در مقادیر کم تر یا بیشتر تهیه کنید باید همیشه مواد اولیه یعنی روغن زیتون و سرکه بالزامیک را به نسبت 3 به 1 باهم ترکیب کنید.
امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را ببرید و بتوانید در خانه، یک سس سرکه بالزامیک خوشمزه، سالم و قابل قبول تهیه کنید و از آن برای سرو انواع سالادهای خوشمزه استفاده کنید.
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.com