8 روش مرینیت بوقلمون برای انواع روش های پخت

به گزارش مجله خبری تیرول، مرینیت کردن بوقلمون مهم ترین کاری ست که می تونید برای نرم، آبدار و خوشمزه کردن و بعلاوه، برای از بین بردن بوی بد گوشت بوقلمون انجام بدید. بدون مرینیت، گوشت بوقلمون کاملا خشک و کم مزه می شه و بوی زهم بوقلمون هم باقی می مونه. با استفاده از شما می تونید رو به برترین شکل ممکن آماده کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا چند مدل از رایج ترین روش های مرینیت (مزه دار کردن) گوشت بوقلمون رو به شما آموزش بدیم.

8 روش مرینیت بوقلمون برای انواع روش های پخت

چرا مرینیت کردن بوقلمون مهمه؟

مزه دار کردن گوشت بوقلمون از این جهت مهمه که یاری می کنه گوشت ضخیم و خشک بوقلمون نرم و آبدار بمونه و طعم ادویه ها و مواد معطر به عمق گوشت نفوذ کنه. در نتیجه بعد از پخت، یه بوقلمون خوش طعم، خوش رنگ و خوش عطر خواهید داشت. توجه داشته باشید، فرقی نمی کنه بخواید گوشت بوقلمون رو بریان یا گریل نموده، یا اصلا مدل تنوری یا باربیکیو رو امتحان کنید؛ روش های مرینیت بوقلمون همه جا و در هر حالتی جواب می ده. پس اگه می خواید بوقلمون تون حرفه ای و خوش طعم باشه، مرینیت کردن شرط اولشه.

در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مانند می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

اصول و قوانین طلایی مرینیت بوقلمون

رعایت بعضی اصول مرینیت باعث می شه انواع غذا با بوقلمون با عطر و طعم خیال انگیزی سر سفره بیان. در ادامه، رایج ترین قوانین مزه دار کردن گوشت بوقلمون رو به شما معرفی می کنیم:

بدون نمک مرینیت کردن بوقلمون معنی نداره

نمک پایه اصلی هر مرینیت موفقی ست. دلیلش هم ساده ست؛ نمک باعث می شه بافت گوشت باز بشه و آب میان بافتی گوشت همون جایی که هست باقی بمونه و در طول پخت بیرون نره. برای هر کیلوگرم گوشت بوقلمون حدود 15 تا 20 گرم نمک کافیه؛ اما اگه دوست دارید پوست بوقلمون حسابی ترد و مجذوب کننده بشه، می تونید کمی بیشتر هم بهره ببرید. نکته مهم اینه که همواره نمک رو دقیق اندازه بگیرید و از ترازو بهره ببرید؛ چون حتی اختلاف چند گرم می تونه روی نتیجه نهایی تاثیر بذاره.

را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید بخرید.

مواد اسیدی گوشت بوقلمون رو نرم می کنن

مواد اسیدی مثل آبلیمو، آب پرتقال، سرکه سیب، ماست یا حتی آب سیب نقش معجزه آسایی توی نرم شدن گوشت بوقلمون دارن. این مواد باعث می شن بافت گوشت باز بشه و طعم ادویه ها و مواد معطر بهتر به داخل گوشت نفوذ کنه.

به طور تقریبی، برای هر کیلو گوشت بوقلمون 2 تا 4 قاشق غذاخوری ماده اسیدی کافیه. اما یادتون نره اگه گوشت مدت طولانی توی این مواد بمونه یا اگه اندازه مواد اسیدی زیاد باشه، گوشت بیش از حد نرم و اسفنجی می شه و بافتش خراب می شه. پس همواره اندازه مواد اسیدی و مدت زمان مرینیت کردن بوقلمون رو متناسب با ضخامت گوشت تنظیم کنید.

،، ، و انواع رو به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید بخرید.

برای مرینیت بوقلمون روغن مثل یه پل عمل می کنه

روغن هم باعث مرطوب و آبدار شدن بافت گوشت می شه، هم مثل یه پل عمل می کنه و ادویه ها و طعم ها رو به عمق گوشت بوقلمون می رسونه. برای هر کیلو گوشت بوقلمون 2 تا 4 قاشق غذاخوری روغن کافیه. اگه می خواید بوقلمون رو با حرارت بالا مثل گریل یا باربیکیو بپزید، بهتره از روغن هایی با نقطه دود بالا مثل کانولا یا آفتابگردان بهره ببرید تا نسوزه. برای طعم ملایم تر و عطردار، روغن زیتون یا روغن کنجد گزینه های عالی هستن که مخصوصا برای روش های پخت آرام و تنوری جواب می دن.

انواع رو به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید بخرید.

ادویه ها و عطرها رو نباید فراموش کنید

برای اینکه طعم ها متعادل بمونن و هیچ کدوم غالب نشه، ادویه ها رو باید در سه لایه اضافه کنید. لایه پایه شامل نمک و فلفل سیاهه، چون بدون این ها هیچ مرینیتی معنی نداره. لایه میانی از ادویه های خشک مثل زردچوبه، پاپریکا، دارچین، جوز هندی، رزماری و مریم گلی تشکیل می شه که طعم اصلی گوشت رو می سازن. لایه نهایی هم شامل سبزیجات تازه مثل جعفری، ریحان، رزماری تازه یا پوست مرکباته که عطر فوق العاده ای به گوشت می دن. ادویه خشک از همون ابتدا می تونه اضافه بشه، اما سبزیجات تازه و پوست مرکبات بهتره نزدیک زمان پخت اضافه بشن تا عطرشون حفظ بشه.

مختلف رو به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید بخرید.

زمان مرینیت بوقلمون رو مدیریت کنید

گوشت بوقلمون ضخیم تر و سفت تر از گوشت مرغه و برای اینکه طعم و رطوبت کاملا بهش نفوذ کنه برخلاف ، احتیاج به زمان طولانی تری داره. به طور کلی، زمان مرینیت بخش های مختلف گوشت بوقلمون رو می شه به ترتیب زیر طبقه بندی کرد:

  • سینه بوقلمون: 4 تا 12 ساعت؛
  • ران و بال: 8 تا 24 ساعت؛
  • بوقلمون کامل: 12 تا 48 ساعت.

نکته: هر چی گوشت ضخیم تر باشه، زمان طولانی تری برای طعم دار کردن گوشت بوقلمون لازمه. نکته مهم اینه که همواره زمان رو با ضخامت گوشت هماهنگ کنید تا گوشت هم نرم و آبدار بمونه و هم بافتش خراب نشه.

ایمنی و بهداشت رو جدی بگیرید

مرینیت کردن بوقلمون خام همواره با ریسک انتظار آلودگی باکتریایی همراهه؛ بنابراین، موقع مزه دار کردن بوقلمون باید چند نکته کلیدی رو رعایت کنید. مرینیت خام هرگز نباید مستقیما برای سرو استفاده بشه. اگه قصد دارید از مایه مرینیت به عنوان سس بهره ببرید، حتما حداقل یکی دو دقیقه جوشونده بشه تا باکتری ها از بین برن. بعلاوه بعد از تماس با گوشت خام، دست ها، تخته برش و ابزار آشپزخانه باید با آب داغ و مایع ظرفشویی شسته بشن تا هیچ نوع آلودگی باقی نمونه.

سطح گوشت بوقلمون رو قبل از پخت خشک کنید

یکی از رازهای ترد و برشته شدن پوست بوقلمون اینه که سطح گوشت رو قبل از پخت با دستمال خشک کنید. وقتی سطح گوشت بوقلمون مرینیت شده خشک باشه، واکنش میلارد (همون برشته شدن خوش رنگ و خوش عطر) کاملا اتفاق می افته و گوشت ظاهر مجذوب کننده و عطر بی نظیری پیدا می کنه.

مراقب مواد شیرین باشید

مواد شیرین مثل عسل، شکر یا شیره می تونن طعم شیرین و کاراملی مجذوب کنندهی ایجاد کنن، اما زود می سوزن و اگه از ابتدا اضافه بشن، طعم تلخ و سوخته می دن. برترین روش اینه که این مواد رو 5 تا 10 دقیقه آخر پخت اضافه کنید و حرارت رو کنترل کنید تا هم طعم شیرین حفظ بشه، هم رنگش عالی باشه.

مرینیت خشک (Dry Brine) رو امتحان کنید

اگه دنبال پوست فوق العاده ترد و گوشت آبدار بوقلمون هستید، مرینیت خشک بوقلمون یه معجزه ست. کافیه فقط نمک (و در صورت دلخواه کمی فلفل یا ادویه خشک) روی بوقلمون بپاشید و بدون پوشش 12 تا 48 ساعت در یخچال قرار بدید. این روش باعث می شه پوست بوقلمون سوپرکریسپی بشه و گوشت بوقلمون همچنان آبدار و لطیف بمونه. این روش مخصوصا برای طعم دار کردن گوشت بوقلمون کبابی، و گزینه بی نظیریه.

بیشتر بخوانید:

انواع روش های مرینیت بوقلمون

با استفاده از انواع روش های مرینیت بوقلمون شما می تونید بسته به ذائقه و نوع پخت (گریل، باربیکیو یا تنوری) طعم های مختلفی رو به گوشت بدید. از مرینیت های ساده و گیاهی گرفته تا ترکیب های میوه ای، آسیایی یا تند، هرکدوم می تونن گوشت بوقلمون رو آبدارتر، خوش عطرتر و منحصر به فردتر کنن. در ادامه، بعضی از رایج ترین روش های مزه دار کردن بوقلمون رو به شما معرفی می کنیم:

مرینیت کلاسیک مدیترانه ای بوقلمون

  • مواد اصلی: روغن زیتون، آبلیموی تازه، سیر خرد شده، رزماری خشک یا تازه، آویشن، نمک و فلفل سیاه.
  • زمان استراحت: برای سینه 6 تا 8 ساعت، برای ران و بال 12 تا 24 ساعت، برای بوقلمون کامل 24 تا 48 ساعت.
  • ویژگی: این روش طعم دار کردن گوشت بوقلمون کبابی برای بریان کردن و تنوری کردن عالیه و طعم تازگی و عطر گیاهان مدیترانه ای رو منتقل می کنه.

مرینیت میوه ای مجلسی بوقلمون

  • مواد اصلی: آب پرتقال تازه، پوست پرتقال رنده شده، کمی عسل یا شکر قهوه ای، دارچین، جوز هندی، نمک.
  • زمان استراحت: سینه 4 تا 6 ساعت، ران و بال 8 تا 12 ساعت، بوقلمون کامل 12 تا 24 ساعت.
  • ویژگی: این روش مزه دار کردن بوقلمون مجلسی یه طعم ملایم ترش و شیرین به گوشت می ده و باعث می شه بوقلمون بعد از پخت به رنگ کاراملی دربیاد. این روش برای مهمانی ها و تهیه بوقلمون تنوری مناسبه.

مرینیت آسیایی بوقلمون

  • مواد اصلی: سس سویا، زنجبیل تازه رنده شده، سیر، کمی عسل یا شکر قهوه ای، روغن کنجد، فلفل سیاه.
  • زمان استراحت: سینه 4 تا 6 ساعت، ران و بال 8 تا 12 ساعت، بوقلمون کامل 12 تا 24 ساعت.
  • ویژگی: با این روش مرینیت کردن گوشت بوقلمون یه طعم ترکیبی شور و شیرین با ته مزه دودی و آسیایی رو تجربه می کنید. این روش برای تهیه بوقلمون گریل شده یا بوقلمون باربیکیویی عالیه.

مرینیت تند و اسپایسی بوقلمون

  • مواد اصلی: ماست یا سرکه سیب، فلفل قرمز (پودری یا تازه)، پاپریکا دودی، سیر له شده، زردچوبه، فلفل سیاه، کمی روغن.
  • زمان استراحت: سینه 6 تا 8 ساعت، ران و بال 12 تا 24 ساعت، بوقلمون کامل 24 تا 36 ساعت.
  • ویژگی: اینطوری، گوشت بوقلمون کاملا نرم می شه و طعم تند و ادویه ای قوی به خودش می گیره. این روش، مناسب افرادیه که غذاهای تند و اسپایسی رو می پسندن.

مرینیت گیاهی و سبز بوقلمون

  • مواد اصلی: جعفری تازه، ریحان، گشنیز، سیر، آبلیموی تازه، روغن زیتون، نمک و فلفل.
  • زمان استراحت: سینه 4 تا 6 ساعت، ران و بال 8 تا 12 ساعت، بوقلمون کامل 12 تا 24 ساعت.
  • ویژگی: این روش طعم دار کردن گوشت بوقلمون یه طعم سبک، تازه و گیاهی ایجاد می کنه و مناسب افرادیه که دنبال غذای سالم و کم چرب تر هستن.

مرینیت دودی-باربیکیویی بوقلمون

  • مواد اصلی: سس باربیکیو، پاپریکا دودی، پودر سیر، کمی سرکه سیب، نمک و فلفل.
  • زمان استراحت: سینه 4 تا 8 ساعت، ران و بال 12 تا 18 ساعت، بوقلمون کامل 24 ساعت.
  • ویژگی: این روش مرینیت بوقلمون برای تهیه گریل و باربیکیو مناسبه و یه طعم دودی و شیرین دلپذیری به بوقلمون می ده. اینطوری، گوشت بوقلمون بعد از پخت رنگ تیره مجذوب کنندهی پیدا می کنه.

مرینیت خشک (Dry Rub) بوقلمون

  • مواد اصلی: نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز، رزماری خشک یا پودر شده.
  • زمان استراحت: حداقل 12 ساعت، حداکثر 48 ساعت در یخچال بدون پوشش.
  • ویژگی: این روش مرینیت برای تهیه بوقلمون مجلسی با پوست فوق العاده ترد (سوپرکریسپی) و گوشت آبدار برترین انتخابه.

نکات مهم درباره روش های مرینیت بوقلمون

  • یادتون باشه نمک پایه مرینیت بوقلمونه؛ وقتی درست استفاده بشه، هم طعم وارد گوشت می شه هم آب میان بافتی داخل گوشت بوقلمون حفظ می شه.
  • مواد اسیدی مثل لیمو یا سرکه سیب رو بیش از حد نریزید؛ چون اگه گوشت بوقلمون مدت زیادی در این مواد بخوابه، له و اسفنجی می شه.
  • کمی روغن به مواد مرینیت بوقلمون اضافه کنید تا ادویه ها بهتر به گوشت بچسبن و بعد از پخت، سطح بوقلمون براق و خوش رنگ بشه.
  • ادویه های خشک رو از همون اول اضافه کنید؛ اما سبزی تازه و پوست مرکبات رو نزدیک زمان پخت بریزید تا عطرشون تازه بمونه.
  • برای تکه های کوچک بوقلمون چند ساعت مرینیت کافیه؛ اما بوقلمون کامل حداقل یه شب تا دو روز باید توی مرینیت بمونه.
  • اگه می خواید از مایه مرینیت به عنوان سس بهره ببرید، حتما قبلش یکی دو دقیقه بجوشونید تا از سلامتش مطمئن بشید.
  • قبل از پخت، سطح گوشت رو خشک کنید تا پوست بوقلمون برشته و طلایی بشه.
  • مواد شیرین مثل عسل یا شیره رو در دقایق پایانی پخت اضافه کنید؛ چون زود می سوزن و ممکنه تلخ بشن.
  • مرینیت خشک بوقلمون (فقط نمک و ادویه) رو هم امتحان کنید؛ این روش باعث می شه پوست بوقلمون خیلی ترد بشه و گوشت داخلش آبدار بمونه.
  • حتما بوقلمون مرینیت شده رو داخل یخچال نگه دارید.
  • برای گریل یا باربیکیو، از روغن هایی مثل آفتابگردان یا کانولا بهره ببرید که نقطه دود بالایی دارن و دیر می سوزن.

سوالات متداول درباره روش های مرینیت بوقلمون

گوشت بوقلمون رو چه مدت باید مرینیت کنیم؟

برای تکه های کوچیک مثل سینه، 4 تا 12 ساعت کافیه. برای ران و بال 8 تا 24 ساعت خوبه. بوقلمون کامل حداقل 12 ساعت و حداکثر 48 ساعت احتیاج داره.

اگه مرینیت زیاد بمونه چی می شه؟

اگه گوشت بوقلمون برای مدت طولانی در مواد اسیدی بمونه، بافتش خیلی نرم و له می شه و طعم ها هم ممکنه زیادی تند یا نامتعادل بشن.

می شه مایه مرینیت رو دوباره استفاده کنیم؟

نه، چون با گوشت خام تماس داشته ممکنه آلوده باشه. فقط اگه بخواید به شکل سس بهره ببرید، باید حتما یکی دو دقیقه بجوشونیدش.

برترین روغن برای مرینیت بوقلمون چیه؟

برای گریل و باربیکیو، روغن هایی با نقطه دود بالا مثل آفتابگردون یا کانولا مناسبن. برای طعم خاص تر، روغن زیتون یا کنجد هم می تونید بزنید.

چطور بوی زهم بوقلمون رو بگیریم؟

اضافه کردن پیاز، سیر، آبلیمو یا پوست مرکبات در مرینیت خیلی یاری می کنه. سبزیجات معطر مثل رزماری و آویشن هم برای این منظور عالی هستن.

برای مزه دار کردن گوشت بوقلمون مرینیت خشک بهتره یا مرینیت مایع؟

هر دو خوبن، به هدفتون بستگی داره. مرینیت مایع برای ایجاد طعم بیشتر و نرم شدن گوشت مناسبه؛ مرینیت خشک هم برای تردتر و خوش رنگ کردن پوست بوقلمون عالیه.

لازمه قبل از پخت گوشت بوقلمون رو خشک کنیم؟

بله، حتما. خشک کردن سطح گوشت باعث می شه پوست بوقلمون خوب برشته بشه و رنگ طلایی بگیره.

می تونیم بوقلمون مرینیت شده رو فریز کنیم؟

بله، می شه. فقط بهتره مرینیت بوقلمون خشک یا ساده باشه؛ چون مواد اسیدی زیاد در فریزر ممکنه بافت گوشت بوقلمون رو تغییر بدن.

مرینیت کردن بوقلمون آب پز چطوریه؟

برای مرینیت کردن بوقلمون آب پز، قبل از پخت چند ساعت گوشت رو توی ترکیب ساده ای از نمک، کمی آبلیمو یا سرکه سیب، چند حبه سیر، پیاز و ادویه دلخواه بذارید تا هم بوی زهم گرفته بشه هم گوشت بعد از پخت نرم تر و خوش طعم تر بشه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 8 شهریور 1404 بروزرسانی: 8 شهریور 1404 گردآورنده: teroll.ir شناسه مطلب: 2503

به "8 روش مرینیت بوقلمون برای انواع روش های پخت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 روش مرینیت بوقلمون برای انواع روش های پخت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید