طرز تهیه راتاتویی فرانسوی

به گزارش مجله خبری تیرول، راتاتویی یک غذای سنتی و خوشمزه فرانسوی است که با ذائقه ایرانی ها هم حسابی جور درمی آید. در طرز تهیه راتاتویی ، باید ابتدا کدو، بادمجان و گوجه ها را به صورت حلقه ای برش بزنید. سپس، برش های کدو و بادمجان را با مخلوطی از روغن زیتون، پنیر پارمزان و ادویه مزه دار کنید. در ادامه از ترکیب رب، پیازداغ و ادویه، مقداری سس گوجه ای درست کنید و کف ظرف پیرکس بریزید. حلقه های گوجه فرنگی، بادمجان و کدو سبز را به صورت مرتب کنار هم روی سس بچینید و روی آن ها مخلوط روغن زیتون با پودر سیر و فلفل بمالید. سپس، رتتویی را به مدت یک ساعت و نیم در فر بپزید.

طرز تهیه راتاتویی فرانسوی

در ادامه، جدول مشخصات غذایی راتاتویی را با هم می بینیم:

راتاتویی
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازیحدود 20 دقیقه
زمان پخت غذا1 ساعت و 30 دقیقه
اندازه سختیکم

طرز تهیه راتاتویی

راتاتویی یک غذای مقرون به صرفه قیمت و به صرفه است که با مواد اولیه ساده و در دسترسی درست می گردد. به علاوه، این غذای فرانسوی اندازه زیادی فیبر دارد و می تواند برای مدتی طولانی شما را سیر نگه دارد. البته اگر وقت تنگ است و فرصتی برای آشپزی ندارید، اصلا نگران نباشید. کافی است موبایل را دست بگیرید و وارد سایت یا اپلیکیشن خبرنگاران شوید. با سفارش آنلاین غذا از این سایت، رتتویی خوشمزه شما به زودی به درب منزل می رسد و می توانید لذت خوردن این غذای لذیذ را در کنار عزیزانتان تجربه کنید. اگر هم حال و هوای یک آشپزی پرهیجان را دارید، مواد لازم و مراحل طرز تهیه رتتویی در ادامه آمده است:

مواد لازم برای تهیه راتاتویی

مواد اولیه برای تهیه رتتویی را مطابق جدول زیر فراهم کنید:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
بادمجان میانه2 عدد
پیاز درشت2 عدد
گوجه فرنگی میانه3 عدد
کدو سبز میانه2 عدد
پنیر پارمزان100 گرم
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیربه اندازه لازم
روغن زیتون6 قاشق غذاخوری
روغنبه اندازه لازم

مراحل دستور پخت راتاتویی

طرز تهیه راتاتویی فرانسوی را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

مرحله اول

کدوها و بادمجان ها را بشویید، آن ها را با پوست به صورت حلقه های یکدست برش بزنید و داخل یک کاسه جادار بریزید. در ادامه، 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون، پنیر پارمزان و نمک و فلفل اضافه کنید و مواد را آرام زیر و رو کنید.

مرحله دوم

در ادامه باید سس رتتویی را درست کنید. برای این منظور، پیازها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. سپس، پیازهای خرد شده را با اندازهی روغن در تابه ای مناسب تفت دهید تا کاراملی شوند.

مرحله سوم

حالا کمی زردچوبه در پیازداغ بریزید و کمی بعد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. وقتی بوی خامی رب از بین رفت، نصف استکان آب در تابه بریزید و چند دقیقه ای صبر کنید تا سس کمی بجوشد و روغن بیندازد. سپس، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم

در این مرحله، گوجه فرنگی ها را هم بشویید و به صورت حلقه های یکدست برش بزنید. سپس، یک ظرف مناسب مانند ظرف پیرکس را انتخاب کنید و سس رتتویی را به طور یکنواخت کف ظرف بریزید.

مرحله پنجم

حالا حلقه های گوجه فرنگی، بادمجان و کدو سبز را به ترتیب کنار هم و به صورت فشرده داخل ظرف بچینید تا ظرف پر گردد. در ادامه، فر را روشن کنید و دمای آن را روی 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم گردد.

مرحله ششم

به جامانده روغن زیتون را با پودر سیر و فلفل سیاه مخلوط کنید و با برس آشپزی روی سبزیجات بکشید. حالا روی ظرف غذا کاغذ فویل بکشید و آن را به مدت 1 ساعت روی طبقه وسط فر قرار دهید تا بپزد.

مرحله هفتم

پس از گذشت این زمان، ظرف را بیرون بیاورید، فویل را بردارید و مجددا رتتویی را به مدت نیم ساعت دیگر داخل فر بگذارید تا روی غذا هم کاملا برشته گردد.

نکته: در آشپزی ایرانی، می توان به تنوع بالای انواع غذا با بادمجان مانند کشک بادمجان و کوکوی بادمجان و بعلاوه غذا با کدو سبز مانند گراتن کدو سبز و خورشت کدو سبز اشاره نمود.

راتاتویی در قابلمه

برای تهیه راتاتویی در قابلمه، سیر و پیاز را در روغن زیتون داخل قابلمه ای مناسب تفت دهید و وقتی سبک شدند، سبزیجات حلقه ای شامل بادمجان، کدو سبز، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی را اضافه کنید. اندازهی هم چاشنی نمک و ادویه جات دلخواه اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. پخت راتاتویی فرانسوی در قابلمه چیزی بین 30 تا 40 دقیقه طول می کشد و در این مدت، سبزیجات حسابی آب می اندازند و مزه ها به خورد هم می روند.

راتاتویی با گوشت

برای تهیه راتاتویی با گوشت، مخلوطی از گوشت چرخ نموده با پیاز رنده شده و ادویه تهیه کنید و آن را چند دقیقه ای در یخچال بگذارید. در ادامه، بادمجان، سیب زمینی و کدو را به صورت حلقه ای برش بزنید و کمی در روغن تفت دهید. سپس، مانند دستورهای قبلی اندازهی سس گوجه ای درست کنید و کف ظرف راتاتویی بریزید. در نهایت، مایه گوشتی را شبیه شامی با دست شکل دهید و آن ها را در ردیف های منظم کنار بقیه سبزیجات حلقه ای یعنی سیب زمینی، بادمجان، گوجه، کدو و پیاز بچینید و ظرف را به مدت 30 دقیقه در فر 180 درجه سانتی گراد قرار دهید.

چند نکته مهم در طرز تهیه راتاتویی

تهیه راتاتویی پیچیدگی خاصی ندارد، اما رعایت چند نکته ظریف، حاصل کار شما را به مراتب بهتر می نماید:

  • حتما سبزیجات را هنگام چیدن داخل ظرف، کاملا فشرده کنید، زیرا بعد از پخت، کمی باز می شوند.
  • شما می توانید در طرز تهیه راتاتویی فرانسوی از سیر هم بهره ببرید. در این صورت، یکی دو حبه سیر رنده شده را با پیاز تفت دهید تا عطر و بوی سس رتتویی، زیر و رو گردد.
  • استفاده از فویل، مانع تبخیر شدن آب راتاتویی می گردد و به این ترتیب، رتتویی آبداری خواهید داشت.
  • در برخی رسپی های طرز تهیه غذای فرانسوی راتاتویی، در انتهای کار از اندازهی سبزیجات معطر مانند آویشن و پونه هم استفاده می گردد. کافی است اندازهی از این سبزیجات را روی غذا بریزید و آن را سرو کنید.

آیا برای سرو راتاتویی آماده اید؟

غذای راتاتویی با نان یا برنج کته قابل سرو است. البته برخی آشپزها هم ترجیح می دهند آن را در کنار غذای اصلی به عنوان پیش غذا سرو نمایند. به هر حال، عطر و طعم این غذا فوق العاده است و می توانید به عنوان یک غذای گیاهی سبک و سالم روی آن حساب کنید.

سوالات متداول

پخت راتاتویی در فر چقدر طول می کشد؟

پخت این غذای خوشمزه فرانسوی در فر حدود یک ساعت و نیم زمان می برد و در نیم ساعت پایانی باید ورقه فویل را بردارید تا روی غذا برشته گردد.

برای تهیه سس رتتویی از چه موادی استفاده کنیم؟

این سس خوش طعم، مخلوطی از سیر، پیاز، رب گوجه و ادویه های معطر است.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 23 بهمن 1403 بروزرسانی: 23 بهمن 1403 گردآورنده: teroll.ir شناسه مطلب: 2467

به "طرز تهیه راتاتویی فرانسوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه راتاتویی فرانسوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید