خواص بینظیر کلاهک بادمجان که نمی دانید

به گزارش مجله سرگرمی و تفریحی، بادمجان سرشار از فیبر و کالری کم است.بادمجان در رنگ ها ، اندازه ها و انواع مختلفی موجود است. این سبزی (از نظر فنی نیز میوه) حاوی ویتامین ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است که به ارتقاء سلامت قلب ، کنترل سطح قند خون ، کاهش خطر ابتلا به سرطان ، بهبود عملکرد شناختی و کاهش وزن یاری می نماید.

خواص بینظیر کلاهک بادمجان که نمی دانید

حقایق تغذیه بادمجان

به گزارش خبرنگاران به نقل از مشرق ،بادمجان سرشار از کلسیم ، آهن ، منیزیم و چندین ماده مغذی مهم دیگر است که به عملکرد صحیح بدن شما یاری می نماید.یک فنجان (یا 82 گرم) بادمجان حاوی موارد زیر است:

انرژی: 20.5 کیلو کالری

آب: 75.7 گرم

پروتئین: 0.8 گرم

کربوهیدرات: 4.82 گرم

فیبر: 2.46 گرم

آهن: 0.189 گرم

فولات: 18 میکروگرم

منگنز: 19/0 میلی گرم

پتاسیم: 188 میلی گرم

ویتامین K: 2.87 میکروگرم

بادمجان همچنین حاوی ترکیبات پلی فنولیک ، مواد مغذی گیاهی مانند نوزینین و اسید کلروژنیک ، اسیدهای چرب ، اسیدهای آمینه ، ویتامین های B6 و E و مواد معدنی است.

طبع بادمجان

طبع بادمجان گرم و خشک است و زیاده روی در مصرف آن به دلیل افزایش گرمی و سودا، برای افراد با مزاج سوداوی، دموی و صفراوی مضر است

بادنجان برای قلب مفید است

گفته می گردد بادنجان ها دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند که ممکن است به تقویت سلامت قلب یاری کند

مطالعه ای که توسط دانشکده پزشکی دانشگاه کانکتیکات اجرا شده ، نشان داد که بادمجان خام و پخته شده دارای خواص محافظت نماینده قلب است. نسونین، یک جزء پلی فنلی در بادمجان ، برای قلب مفید است.

بادمجان سطح قند خون کنترل میکند

بادمجان منبع غنی فیبر و کم کربوهیدراتهای محلول در آن است. این می تواند به تنظیم سطح قند خون و کنترل میزان جذب گلوکز یاری کند. در مطالعات آزمایشگاهی بادمجان معین شد که فنلهای موجود در این سبزی به عنوان مهار نماینده آنزیم های درگیر با دیابت نوع 2 عمل می نمایند.

مطالعه ای که توسط مؤسسه آلمانی تغذیه انسان اجرا شده است نشان داد که مصرف فیبر در رژیم غذایی و اثرات متابولیکی آن ممکن است به جلوگیری از دیابت یاری کند. فیبر می تواند جذب قند را کند نموده و سطح قند خون را کنترل کند

سلامت چشم با مصرف بادمجان

آنتی اکسیدان ممکن است از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن ، که عامل اصلی نابینایی جلوگیری کند.

تحقیقات طولانی مدت بیشتری برای درک اثرات محافظتی بینایی بادمجان در انسان مورد احتیاج است.

عملکرد شناختی

یافته های مطالعات حیوانی نشان می دهد که نسونین ، آنتوسیانین موجود در پوست بادمجان ، ممکن است به محافظت از غشای سلول های مغزی در برابر صدمات ناشی از رادیکال های آزاد یاری کند.

نسونین همچنین به انتقال مواد مغذی به داخل سلول و انتقال مواد زاید به بدن یاری می نماید.

آنتوسیانین ها همچنین به جلوگیری از التهاب عصبی و تسهیل جریان خون به مغز یاری می نمایند. این می تواند به جلوگیری از از دست دادن حافظه و سایر جنبه های کاهش روانی مرتبط با سن یاری کند.

آزمایشات آزمایشگاهی نشان داده اند که نازونین ممکن است تجزیه چربی ها در مغز را کاهش دهد ، فرایندی که می تواند باعث آسیب سلول گردد.

فواید بادمجان برای سلامت استخوان

بادمجان به بهبود تراکم مواد معدنی استخوان یاری نموده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش دهد.

این سبزی حاوی مواد مغذی مانند کلسیم ، منیزیم و پتاسیم است که به تقویت قدرت استخوان یاری می نماید.

درد استخوانی

درمان کم خونی با مصرف بادمجان

امروزه طیف وسیعی از جمعیت دنیا از کم خونی رنج می برند.

کمبود آهن یکی از دلایل اصلی کم خونی است که علائمی مانند سردرد ، ضعف و مشکل در تمرکز به دنبال دارد.

بنابراین ، پزشکان برای مقابله با کم خونی ، رژیم غذایی سرشار از آهن را پیشنهاد می نمایند.

بادمجان حاوی حدود 0.2 میلی گرم آهن در 100 گرم است. این سبزی تغذیه ای همچنین سرشار از مس (حدود 173/0 میلی گرم در 100 گرم) (17) است. این دو ماده معدنی با هم همکاری می نمایند تا به فراوری و توزیع مناسب گلبول های قرمز یاری نمایند ، بنابراین سطح انرژی و هموگلوبین را تقویت می نمایند.غلظت-خون-بالا

فواید بادمجان برای بارداری

بادمجان ها حاوی اسید فولیک هستند که برای زنان باردار لازم است.

مصرف رژیم غذایی سرشار از اسید فولیک ممکن است به جلوگیری از نقص هنگام تولد یاری کند.

کمبود فولات منجر به ناهنجاری در مادران و جنین می گردد.

خواص بادمجان برای پوست

بادمجان ها سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی ، آنتوسیانین ها (ترکیبات گیاهی طبیعی) و آنتی اکسیدان ها هستند.

شواهد متقن حاکی است که این موارد ممکن است به بهبود درخشش پوست و کاهش سرعت پیری یاری کند. اما هیچ مدرک علمی برای اثبات این ادعا در دست نیست.

فواید بادمجان برای لاغری

بادمجان از آب زیادی برخوردار است و از نظر کالری کم است. این باعث می گردد آن را برای افرادی که می خواهند وزن کم نمایند ، ایده آل کند. بافت اسفنجی سبزی این خصوصیات را تسهیل می نماید.

از این رو ، شما باید تا حد ممکن بادمجان را به شکل طبیعی آن مصرف کنید. این سبزی همچنین از فیبر بالایی برخوردار است. فیبر شما را سیر نگه می دارد و ممکن است به کاهش وزن یاری کند.

خواص پوست بادمجان در پیشگیری از سرطان

عصاره های موجود در پوست بادمجان سرشار از گلیکوزیدهای رامنوزیل هستند.

این ترکیبات دارای خاصیت ضد سرطان هستند و ممکن است به درمان سرطان پوست یاری نمایند.

یک مطالعه اجرا شده توسط تحقیقات پزشکی استرالیا نشان داد که SRG ها ممکن است باعث مرگ سلولهای سرطانی شوند.

مطالعه دیگری که توسط دانشگاه کوئینزلند اجرا شده ، نشان داد که مخلوط استاندارد گلیکوزیدهای سولدودین در درمان تومورهای بدخیم و خوش خیم پوست انسان مؤثر است.

خواص کلاهک بادمجان برای افراد دیابتی

در یک آزمایش ابتدا کلاهک میوه بادمجان را بر روی چند موش که مبتلا به دیابت نوع یک و دو بودند، آزمایش کردند که نتیجه بسیار معجزه آسایی نشان داد و در نمونه انسانی نیز افراد زیادی داوطلب شدند و پس از استفاده از این محصول نتیجه مثبتی بر روی آنها حاصل شد.

فواید آب بادمجان

شواهد حکایتی حاکی از آن است که نوشیدن آب بادمجان مزایای سلامتی زیادی دارد. ممکن است دارای خواص ضد التهابی و ملین باشد. آب بادمجان ممکن است به سم زدایی بدن و بهبود جریان خون یاری کند. با این حال ، تحقیقات محدود برای تأیید این ادعا در دسترس است.

فواید و مضرات ترشی بادمجان

ترشی بادمجان دارای کلسترول و چربی با اشباع کم است. از این رو ، برای سلامتی مفید است. با این حال ، مقدار زیاد سدیم در ترشی بادمجان ممکن است برای سلامتی بد باشد.

نکاتی برای استفاده از بادمجان

چگونه از سیاه شدن بادمجان جلوگیری کنیم؟

همواره برای برش بادمجان از چاقو استیل بهره ببرید. فولاد کربن می تواند با مواد مغذی موجود در بادمجان واکنش نشان دهد و بادمجان را سیاه کند.

چگونه از حداکثر فواید بادمجان بهره مند شویم؟

بادمجان را با پوست خود میل کنید تا از تغذیه کامل برخوردار شوید.

چگونه از جذب زیاد روغن در هنگام پخت بادمجان جلوگیری کنیم؟

بادمجان را به اندازه و شکل مورد احتیاج خرد کنید. مقداری نمک روی آن بپاشید و بگذارید حداقل 30 دقیقه بماند. این باعث کاهش میزان آب آن می گردد و باعث می گردد در هنگام پخت و پز روغن کمتری جذب گردد.

چگونه طعم تلخ بادمجان را بگیریم؟

نمک زدن بادمجان همچنین به کاهش طعم تلخ آنها تا حدودی یاری خواهد نمود. بعد از اینکه نمک آنها را بادمجان گذاشتید ، بادمجان ها را بشویید. این به حذف نمک اضافی از آنها یاری می نماید.

بادمجان ها را در یخچال نگهداری کنید؟

بله ، شما باید بادمجان را در یخچال قرار دهید. این سبزی اگر مدت طولانی در دمای اتاق نگهداری گردد نمی تواند تازه بماند. اگر نمی خواهید ظرف 2 روز بادمجان مصرف کنید ، آنها را در یخچال نگهداری کنید.

غذاهای تهیه شده با بادمجان

بادمجان ها علاوه بر فواید سلامتی یک ماده غذایی خوشمزه برای طبخ انواع غذاهاست و غذاهای زیادی را با آنها می توانید تهیه کنید.در زیر لیستی از غذاهای تهی شده با بدمجان را مشاهده می کنید:

دلمه بادمجان قلمی خوشمزه

قیمه بادمجان با مرغ

یتیمچه

کشک بادمجان

دلمه-بادمجان

غذاهای طبخ شده با بادمجان

مضرات بادمجان

اگرچه بادمجان ها سبزیجات خوشمزه ای هستند که معینات غذایی بسیار مهمی دارند ، اما باید در استفاده از آن احتیاط کنید. آنها ممکن است در برخی از افراد عوارض جانبی ایجاد نمایند.

بادمجان با چند عامل خطر در ارتباط است. مصرف بیش از حد بادمجان ممکن است منجر به عوارض جانبی مانند آلرژی ، مسمومیت با سلانین و سنگ کلیه اگزالات گردد.

مضرات بادمجان برای آلرژی

بادمجان ها متعلق به خانواده سبزیجات تیره هستند که با واکنش های آلرژیک همراه هستند.

در موارد بسیار نادر ، ممکن است در برخی از افراد به دلیل وجود پروتئین خاص انتقال چربی ، واکنشهای آلرژیک ایجاد کند.

علائم این بیماری شامل مشکل در تنفس ، تورم و کهیر است.

در موارد نادر ، بادمجان نیز ممکن است باعث آنافیلاکسی گردد (یک شرایط حساس).

اگر هرگونه واکنش آلرژیک را تجربه کردید ، خوردن بادمجان را قطع کنید و با پزشک مشورت کنید.

مضرات بادمجان برای کبد

طبع بادمجان گرم و خشک است و به همین دلیل مصرف زیاد و خارج از عرف آن می تواند برای کبد شما خطرناک باشد.

مضرات بادمجان برای اختلال در جذب آهن

نسونین یک آنتوسیانین در پوست بادمجان است که با آهن متصل می گردد و آن را از سلول ها خارج می نماید. به عبارت دیگر ، آهن را شیرین می نماید.

ممکن است باعث کاهش جذب آهن گردد. گرچه تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است ، اما بهتر است افرادی که سطح آهن کم دارند از بادمجان خودداری نمایند.

مضرات بادمجان سرخ شده

بادمجان کم کالری است. اما بادمجان سرخ شده می تواند حاوی روغن بیشتری باشد و ممکن است بسالم نباشد و برای بیماران قلبی عروقی ضرر داشته باشد.می توانید هنگام سرخ کردن بادمجان ، با دستمال کاغذی ، روغن آن را بگیرید تا از عوارض جذب روغن زیاد بادمجان در امان بمانید.بادمجان سرشار از چندین ماده مغذی لازم است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. آنها ممکن است به ارتقاء سلامت قلب ، کنترل سطح قند خون ، کاهش خطر سرطان و کاهش وزن یاری نمایند.

اضافه کردن بادمجان به رژیم غذایی روزانه شما یک ایده سالم است. با این وجود چند خطر با مصرف این سبزی همراه است. در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی با پزشک مشورت کنید.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 2 بهمن 1399 بروزرسانی: 2 بهمن 1399 گردآورنده: teroll.ir شناسه مطلب: 1442

به "خواص بینظیر کلاهک بادمجان که نمی دانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص بینظیر کلاهک بادمجان که نمی دانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید