همکاری محققان ایرانی و آلمانی برای برطرف بزرگترین چالش صنعت غذایی

محققان کشور اخیرا با اجرای طرح مشترکی با موسسه ماکس پلانک آلمان پیروز به ارائه راهکاری برای یکی از چالش های صنایع دارویی و غذایی شدند.

همکاری محققان ایرانی و آلمانی برای برطرف بزرگترین چالش صنعت غذایی

با تور آلمان از دیدنی ترین کشور اروپایی بازدید کنید.

دکتر سمیرا یگانه زاد از محققان طرح در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه اجرای این طرح بر اساس احتیاج واحدهای صنعتی بوده است، گفت: واحدهای صنعتی فرآوری سفیده تخم مرغ (آلبومن) با چالش هایی برای کف نمایندگی سفیده تخم مرغ روبرو هستند و از ما درخواست کردند تا نسبت به برطرف این مشکل اقدام کنیم.

یگانه زاد کاربرد سفیده تخم مرغ را در صنایع غذایی و دارویی دانست و یادآور شد: سفیده تخم مرغ مهمترین عامل کف زا در محصولات غذایی است و بر اساس مطالعات صورت گرفته یکی از بزرگترین چالش های صنایع غذایی، کاهش کف و ویژگی های عملکردی سفیده تخم مرغ پس از خشک کردن و فرآیند پاستوریزاسیون این ماده است.

وی با اشاره به اهمیت ماندگاری خاصیت کف نمایندگی سفیده تخم مرغ برای واحدهای صنعتی، اظهار کرد: این امر کیفیت محصولات صنایع غذایی مانند انواع کیک ها و سایر فرآورده های غذایی را تحت تاثیر قرار می دهد.

یگانه زاد در این باره شرح داد: سفیده تخم مرغ در زمان انجام فرآیندهای پاستوریزاسیون به دلیل از بین رفتن پروتئین ها قابلیت کف نمایندگی آن از بین می رود و از این رو واحدهای قنادی و شیرینی پزی از این محصولات خریداری نمی نمایند که این امر خسارات هنگفتی را به واحدهای فرآوری سفیده تخم مرغ وارد می نماید.

عضو هیات علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، پاستوریزاسیون سفیده تخم مرغ را یک فرآیند اجباری در واحدهای فرآوری دانست و خاطر نشان کرد: بر این اساس مطالعات مشترکی را با موسسه ماکس پلانک آلمان در قالب اجرای رساله دکتری اجرایی کردیم که بخشی از این مطالعات در موسسه ماکس پلانک انجام شد.

یگانه زاد با اشاره به راه حلهای برطرف چالش ماندگاری کف نمایندگی سفیده تخم مرغ خاطر نشان کرد: برای این منظور آزمون های اولیه از میان مواد فعال سطحی که انجام شد، عصاره چوبک و صمغ فارسی به دلیل دارا بودن خواص شیمیایی به عنوان موادی با عملکرد بالا در PH های قلیایی برای بهبود ویژگی های رئولوژیکی سطحی استفاده شد.

به گزارش خبرنگاران، این مطالعات در قالب رساله دکتری با عنوان افزایش حجم و پایداری کف سفیده تخم مرغ از سوی محسن دبستانی و به هدایت دکتر سمیرا یگانه زاد عضو هیات علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این موسسه اجرایی شد که بخشی از مطالعات در موسسه تحقیقاتی ماکس پلانک اجرایی شد. در این مطالعات راه حل فناورانه برای یکی از بزرگترین چالش های صنایع غذایی ارائه شد.

در جلسه دفاع از این رساله دکتر رینهارد میلر استاد راهنمای دوم این رساله از آلمان نیز حضور داشت.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: بروزرسانی: 16 مهر 1398 شناسه مطلب: 411

به "همکاری محققان ایرانی و آلمانی برای برطرف بزرگترین چالش صنعت غذایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همکاری محققان ایرانی و آلمانی برای برطرف بزرگترین چالش صنعت غذایی"

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید