تشخیص و معدوم سازی پرندگان مبتلا به آنفلوانزا ظرف 72 ساعت
به گزارش مجله خبری تیرول، به گزارش خبرنگاران، دکتر حامد عبداللهی امروز در مراسم رونمایی از بذر بومی واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که در محل معاونت علمی با حضور وزیر کشاورزی و معاون علمی برگزار گشت، گفت: آنفلوآنزا یکی از بیماری های واگیر مشترک بین دام و انسان است. از این رو باید برای جلوگیری از شیوع این بیماری و مهار آن از روش های بومی برای طیور بومی استفاده کرد.
وی اضافه کرد: سازمان دامپزشکی مسئولیت مبارزه با این بیماری را بر عهده دارد و توانستیم بذر بومی در واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را تولید کنیم.
عبداللهی اضافه کرد: 100 هزار نمونه سرولوژی برای پایش بیماری آنفلوآنزا و ردیابی جغرافیای پرندگان را در این سازمان مورد بررسی قرار دادیم.
مسئول گروه تشخیص بیماری های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی با اشاره به این مشاهدات در سازمان گفت: مشاهدات کشوری نشان می دهد که ایران میزبان پرندگان مهاجر از چین، اروپا و آفریقا است. از این رو لازم بود در زمینه تولید بذر این نوع واکسن ورود پیدا کنیم.
عبداللهی در خصوص آنتی ژن H5 گفت: همچنین برای مقابله با همه گیری ویروس آنفلوآنزا در طیور نیاز به سویه های داخلی داشتیم که در مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی به تولید این آنتی ژن دست پیدا کردیم.
وی گفت: سالانه 300 هزار یورو صرف واردات آنتی ژن می شد که با تولید آن به همین میزان صرفه جویی ارزی داریم.
عبداللهی تاکید کرد: اکنون در مرحله ای هستیم که می توانیم طی 72 ساعت بیماری را تشخیص و معدوم سازی کنیم.
در ادامه خالد خداوردی، معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی گفت: این واکسن موجب ایجاد امنیت و اعتمادسازی برای تولیدکنندگان طیور به است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه معمولا مخاطرات در طیور به صورت بحرانی بروز می کند و مهار این بحران بر عهده سازمان دامپزشکی است از این رو اقدام به راه اندازی شبکه ملی گسترده آزمایشگاهی در این خصوص کردیم.
خداوردی گفت: در حال حاضر 375 آزمایشگاه در این مرکز وجود دارد که از این تعداد 253 آزمایشگاه غیر دولتی هستند.
وی گفت: تا سال 1397 کیت های تشخیصی وارداتی بودند اما اکنون 70 درصد این کیت ها را که توسط شرکت دانش بنیان تولید می شود، در اختیار مراکز پرورش طیور قرار می گیرد.
خداوردی تاکید کرد: بیش از اینها تشخیص و معدوم سازی پرندگان بیمار مبتلا به آنفلوآنزا 10 تا 12 روز زمان می برد اما اکنون می توانیم تا 72 ساعت این بیماری را در طیور تشخیص دهیم.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی تاکید کرد: اکنون به دانش فنی تولید بذر واکسن آنفلوآنزا دست پیدا کردیم که قرار است تولید انبوه این واکسن توسط شرکت های دانش بنیان قرار بگیرد.
وی گفت: همچنین آنتی ژن H5 را برای تشخیص این بیماری در طیور به تولید رسانده ایم که قرار است همانند بذر واکسن توسط شرکت های دانش بنیان به تولید برسانیم.
به گزارش خبرنگاران، این پروژه در مرکز ملی تشخیص آزمایشگاهی، مرجع و مطالعات کاربردی گروه تشخیص بیماری های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور به نتیجه رسیده است.
منبع: خبرگزاری مهر