چگونه زعفران اصل را از زعفران تقلبی تشخیص دهیم؟

به گزارش مجله خبری تیرول، روش تشخیص زعفران اصل به چه شکل است؟ زعفران ادویه ای خوش رنگ و لعاب و گران قیمت است که در آشپزی ایرانی کاربردهای فراوانی دارد. اما همواره خرید زعفران اصل با چالش های زیادی روبه رو بوده و متاسفانه بازار تقلب در این زمینه حسابی داغ است. برخی فروشندگان سودجو از اسپری آب و شکر استفاده می نمایند تا وزن زعفران را بالاتر ببرند و برخی هم مواد دیگری مثل گلرنگ به آن اضافه نموده یا رنگ های مصنوعی بکار می برند تا قدرت رنگ دهی زعفران را بیشتر نمایند.

چگونه زعفران اصل را از زعفران تقلبی تشخیص دهیم؟

با این حال، خوشبختانه روش های زیادی برای تشخیص فرق زعفران اصل و تقلبی وجود دارد و خیلی از آن ها، آنقدر ساده است که هر فرد تازه کاری هم از عهده امتحان کردن آن برمی آید. پس با خبرنگاران همراه باشید تا با هم به سراغ چند روش کاربردی برویم و ببینیم که چگونه زعفران اصلی را از تقلبی تشخیص دهیم؟

فرق زعفران اصل و تقلبی

برای خرید یک زعفران اصل و باکیفیت، نکات و ریزه کاری های زیر را در نظر داشته باشید و از آزمایش های ساده ای که در ادامه ذکر می کنیم، یاری بگیرید:

آزمایش زعفران با دست

انگشتان خود را مرطوب کنید و چند رشته زعفران را بین دو انگشت مرطوب خود بمالید. زعفران اصلی، رنگ انگشتان شما را زرد یا نارنجی خواهد نمود.

استفاده از جوش شیرین

در این روش، مقداری جوش شیرین را در آب حل کنید و چند رشته زعفران داخل آن بیندازید. اگر ترکیب حاصل زرد رنگ شد، یعنی با یک زعفران اصل و باکیفیت سرو کار دارید، اما قرمز شدن رنگ محلول به معنای تقلبی بودن زعفران است.

استفاده از کاغذ

برای تشخیص زعفران اصل به این روش، مقداری زعفران را بین دو لایه کاغذ بریزید و آن را کمی فشار دهید. چرب شدن کاغذ نشان می دهد که زعفران شما تقلبی است.

استفاده از آب سرد

برای این آزمایش، چند رشته زعفران را در آب سرد بریزید و کمی منتظر بمانید، سپس به نشانه های زیر توجه کنید:

  • اگر آب به کندی رنگ طلایی گرفت، یعنی زعفران اصل است، اما زعفران تقلبی، به سرعت رنگ پس می دهد و تمام آب را رنگی می نماید. دقت کنید که چیزی بین 15 تا 20 دقیقه طول می کشد تا زعفران اصل، تمام آب را رنگی کند.
  • منتظر قرمز شدن آب نباشید و بدانید که زعفران اصل رنگ نسبتا شفافی دارد و زرد مایل به نارنجی است.
  • اگر ظاهر کلاله های زعفران بعد از خارج کردن از آب، تغییر چندانی نداشتند و رنگ آن ها عوض نشد، یعنی با زعفران اصل سر و کار دارید. در حالی که رنگ کلاله های زعفران تقلبی بعد از خارج کردن از آب کاملا سفید می گردد و ظاهر اولیه خود را حفظ نمی نمایند.
  • کلاله ها را بعد از بیرون آورن از آب، بین انگشتان خود بمالید. اگر زعفران اصل باشد، رشته ها از هم جدا نمی شوند، اما کلاله های زعفران تقلبی به راحتی پودر می شوند و از بین می روند.

استفاده از گاز شهری

تشخیص فرق زعفران اصل و تقلبی با استفاده از گاز شهری بسیار آسان است. برای این منظور، چند رشته زعفران را بر روی گاز شهری بگیرید و به رنگ رشته ها دقت کنید. اگر رنگ رشته ها بنفش یا نارنجی شد، یعنی زعفران شما اصل است، اما زرد شدن رشته ها روی شعله، به معنای تقلبی بودن آن ها است.

استفاده از بنزین و گازوئیل

یکی دیگر از روش های جالب تشخیص زعفران اصل، یاری گرفتن از بنزین یا گازوئیل است. زعفران اصل هیچ وقت نمی تواند رنگ خود را در بنزین یا گازوئیل آزاد کند، در حالی که زعفران تقلبی، برعکس است.

زعفران اصل چه ویژگی هایی دارد؟

احتمالا تماشا رنگ و لعاب زیبای زعفران و عطری که در فضا پیچیده، در قدم اول شما را کمی گیج کند. اما نگران نباشید و پیش از آن که تحت تأثیر هیجانات خود خرید کنید، نگاهی به خصوصیات زعفران اصل که در ادامه آمده است، بیندازید. با نکات زیر، دیگر همه می دانیم که زعفران اصل را چگونه بشناسیم.

توجه به شکل زعفران اصل

به شکل کلاله های زعفران دقت کنید. این رشته ها باید فرمی شبیه شیپور داشته باشند؛ یعنی یک انتهای آن ها نازک و طرف دیگر شیپوری شکل و چند شاخه باشد. بعلاوه دقت کنید که زعفران اصل هیچ وقت براق نیست و رنگ و لعاب طبیعی دارد. به عنوان یک توصیه کلی، بهتر است برای خرید زعفران به سراغ کلاله های سالم و پودر نشده بروید تا احتمال تقلبی بودن آن کاهش یابد.

توجه به عطر زعفران

زعفران اصل، عطر شیرین و تازه ای دارد و بوییدن آن یادآور عطری شبیه عطر عسل و یونجه تازه است؛ البته شاید تشخیص این موضوع برای همه افراد ساده نباشد. به عنوان نکته ای دیگر به یاد داشته باشید که هرچه زعفران تازه تر باشد، عطر و بوی تندتری هم خواهد داشت.

توجه به طعم زعفران

یکی دیگر از راه های تشخیص زعفران اصلی از تقلبی ، چشیدن آن است. طعم زعفران اصل به تلخی می زند و با گذاشتن چند رشته زعفران روی زبان خود باید این تلخی را به خوبی حس کنید.

توجه به وزن زعفران

در این روش، تعدادی رشته زعفران را داخل یک لیوان آب بریزید و کمی منتظر بمانید. اگر زعفران اصل باشد، رشته ها روی آب شناور می مانند، اما رشته های زعفران تقلبی سنگین تر هستند و به انتهای لیوان فرو می روند.

نکته: دقت داشته باشید که برای حفظ کیفیت زعفران، باید شرایط نگهداری آن را هم به درستی رعایت کنید. برای این منظور، زعفران را در ظرفی شیشه ای و درب دار بریزید و آن را در مکانی خشک و خنک و دور از تابش مستقیم نور قرار دهید. توجه کنید که تبادل هوا با محیط باعث تبخیر اسانس زعفران می گردد و اثرات دارویی این ادویه را هم تا حدی از بین می برد.

در خرید زعفران، به اصل بودن آن دقت کنید…

حالا که با روش های تشخیص زعفران اصل از تقلبی آشنا شدیم، زمان خرید این ادویه بی نظیر است؛ اما به طور حتم این بار، حرفه ای تر عمل خواهید کرد. یکی از چیزهایی که می تواند اطمینان شما در چنین خریدهایی را بالا ببرد، خرید از مراکز معتبر است. بنابراین پیشنهاد می کنیم اگر وقتی برای خرید حضوری ندارید، حتما سری به عطاری آنلاین خبرنگاران بزنید و با نیم نگاهی به تجربه مشتریان راضی این سایت، یک خرید ایمن و آسان اینترنتی انجام دهید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 23 بهمن 1403 بروزرسانی: 23 بهمن 1403 گردآورنده: teroll.ir شناسه مطلب: 2466

به "چگونه زعفران اصل را از زعفران تقلبی تشخیص دهیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه زعفران اصل را از زعفران تقلبی تشخیص دهیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید