چرا بچه ها از خانه فرار میکنند؟
به گزارش مجله خبری تیرول، رئیس مرکز مشاوره استان کرمان گفت: تضاد و تعارض بین والدین سم فعالیت های تربیتی و زمینه ساز گرایش فرزند به سمت آسیب های اجتماعی است.

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران ، نورالله شیخ پور، رئیس مرکز مشاوره و خدمات روان شناختی آموزش و پرورش استان کرمان گفت: مطالعات متعدد جامعه شناختی و روانشناختی در زمینه علت شناسی رفتار های نوجوانان و جوانان بزهکار، فراری از خانه یا دچار سو مصرف مواد و ... نشان می دهد که علت اصلی اینگونه رفتار ها در نوع رفتار والدین با یکدیگر و اصول تربیتی شان در قبال فرزندان نهفته است.
اواضافه نمود: خشونت، نداشتن تعادل رفتاری - تربیتی، کمبود محبت و طرد فرزندان، تبعیض در بین فرزندان، اعتیاد، فقر، ناآگاهی والدین درباره نقش تربیتی خویش و نادیده دریافت احتیاج های متناسب با روز کودک و نوجوان از علت های اصلی تعارضات والدین با فرزندان است.
رئیس مرکز مشاوره و خدمات روان شناختی آموزش و پرورش استان کرمان توضیح داد: تضاد و تعارض بین والدین سم فعالیت های تربیتی و زمینه ساز گرایش فرزند به سمت آسیب های اجتماعی است.
شیخ پور با بیان اینکه اعتیاد پدر یا مادر تاثیرات ویرانگری بر روی بچه ها می گذارد، توضیح داد: اعتیاد پدر و مادر باعث ترس یا احساس شرم و خجالت از ارتباط و فعالیت های مشترک با دوستان می گردد و فرزندان به خاطر سردرگمی درخصوص چگونگی رفتار با پدر یا مادر، از محیط خانه گریزان هستند.
رئیس مرکز مشاوره و خدمات روان شناختی آموزش و پرورش استان کرمان گفت: بچه ها والدین معتاد معمولا نمی توانند به دیگران اعتماد نمایند، ارزش های اجتماعی را به درستی پذیرا نبوده و با همسالان عادی خود سازگاری ندارند.
شیخ پور اضافه نمود: خانه برای این گروه از دانش آموزان محیطی امن نیست و مکانی خطرناک به حساب می آید، چون ممکن است رفتار فرد معتاد هر لحظه به شدت تغییر کند و فرزند در ارتباط با والدین خود احساس سردرگمی و اضطراب کند، زیرا خود به خود یکی از آن ها (پدر یا مادر) را دوست دارد و از دیگری بیزار است.
او اضافه نمود: این گروه از بچه ها در معرض آسیب معمولا دچار ترک تحصیل یا افت تحصیلی و یا جذب همسالان بزهکار می شوند.
شیخ پور بیان نمود: بچه های که والدین آن ها معتاد هستند رفتار هایی از قبیل وظایف و مسئولیت هایی که قبلا بر عهده فرد معتاد بوده است را بر عهده می گیرند، کوشش می نمایند تا وجود اعتیاد در خانواده را از دیگران پنهان نموده و حتی خودشان نیز این مشکل را انکار می نمایند؛ چرا که پذیرش این موضوع برای آن ها بسیار سخت است.
منبع: جام جم آنلاین