ملخ های صحرایی به خراسان جنوبی رسیدند

به گزارش مجله خبری تیرول، خبرنگاران/خراسان جنوبی مدیر حفظ نباتات سازمان خراسان جنوبی گفت: نخستین ریزش ملخ صحرایی مهاجر در سطح یک هزار و 350 هکتار از اراضی شهرستان نهبندان در جنوب استان شناسایی شد که تراکم این سطح متغیر است.

ملخ های صحرایی به خراسان جنوبی رسیدند

مهدی یوسفی، امروز یکشنبه 7 اردیبهشت به رسانه های گروهی اعلام نمود: ملخ صحرایی در این مناطق به رنگ زرد لیمویی در حال جفت گیری و تخم ریزی است که از چهارم اردیبهشت مبارزه با این آفت به وسیله دستگاه یو ال وی پاش آغاز شد و تا به امروز 150 هکتار سم پاشی صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگاران، وی اعلام نمود: مبارزه با آفت ملخ صحرایی اکنون در مناطق حیدرآباد، چهارفرسخ و کلاته سیدعلی شهرستان نهبندان در دست انجام است.

وی گفت: با توجه به بارندگی های اخیر مراتع سبز، رطوبت کافی در حاشیه رودخانه های قدیمی، مسیل ها و دشت های دارای خاک نرم، وجود دارد که محیط مناسبی برای تخم ریزی آفت است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: مبارزه در این کانون ها ادامه دارد و رصد و پایش مناطق مختلف شهرستان نهبندان در دست انجام است.

وی از تمامی ساکنان بومی مناطق مختلف شهرستان نهبندان که سم پاشی با آفت ملخ صحرایی در دست انجام است خواست تا اطلاع ثانونی از چرای دام در این مناطق خودداری کنند.

یوسفی گفت: از کشاورزان، اهالی روستاها و هم استانی ها درخواست داریم در صورت مشاهده دسته جات ملخ مراتب را در اسرع وقت به مراکز جهاد کشاورزی منطقه خود اطلاع دهند.

وی اعلام نمود: سال گذشته ملخ های صحرایی از منطقه عربستان وارد کشور شدند اما امسال از پاکستان نیز ورودی داشته ایم.

وی اضافه نمود: در حال حاضر مناطق شمالی استان سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان به آفت ملخ صحرایی آلوده است و چون خراسان جنوبی با این مناطق هم مرز است احتمال ریزش این آفت به استان از این مناطق زیاد است.

یوسفی با بیان اینکه ملخ صحرایی قدرت پرواز روزانه 200 تا 300 کیلومتر را دارد اظهار کرد: احتمال دارد این آفت در راستا باد قرار گرفته و وارد شهرستان نهبندان شده باشند.

وی با تاکید بر اینکه ملخ هایی صحرایی تا به امروز خسارتی به اراضی کشاورزی شهرستان نهبندان وارد نکرده اند، شرح داد: این آفت هنوز در مرحله تخم ریزی و جفت گیری بوده؛ لذا باید قبل از تخم ریزی با آن مبارزه شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: هر ملخ 200 تخم می گذارد در صورتی که اکنون با این آفت مبارزه نشود یک ماه بعد پوره های ملخ نمایان شده و قدرت تخریب آنها بسیار بالا خواهد بوداست.

وی گفت: در حال حاضر مبارزه با ملخ های صحرایی در منطقه در دست انجام است که از فرمانداری، اداره دامپزشکی، محیط زیست و منابع طبیعی شهرستان نهبندان که در رصد و پایش با جهاد کشاورزی همکاری دارند، قدردانی می کنیم.

یوسفی اضافه نمود: همچنین در برخی مناطق استان ملخ های بومی و مراکشی مشاهده شده که نگرانی مردم و کشاورزان را در پی داشته است.

وی گفت: این گونه ملخ ها تغذیه می کنند، اما برخلاف ملخ های صحرایی مهاجر، خسارت زیادی برجا نمی گذارند و قادر به مهاجرت نیز نیستند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی شرح داد: مبارزه با ملخ های بومی در حاشیه مزارع و داخل مراتع در دست انجام است اما در داخل شهر اجازه مبارزه نداریم.

وی اضافه نمود: در حال حاضر گزارش های زیادی از دسته های ملخ بومی در مناطق شهری ارسال شده است در حالی که از نظر زیست محیطی اجازه سمپاشی در مناطق شهری را نداریم.

یوسفی اعلام نمود: این نوع آفت در داخل شهرها و به نور چراغ ها جذب می شوند و این موضوع سبب نگرانی شهروندان شده است، اما به ادارات جهاد کشاورزی اعلام نموده ایم در صورت نیاز به سم پاشی با هماهنگی شهرداری یا دهکمک ها هماهنگ شود تا به عنوان ناظر فنی کمک کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 1 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: teroll.ir شناسه مطلب: 1023

به "ملخ های صحرایی به خراسان جنوبی رسیدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ملخ های صحرایی به خراسان جنوبی رسیدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید