10 علت اینکه بعد از کار بیش از حد احساس خستگی می کنید

به گزارش مجله خبری تیرول، اینکه بعد از گذراندن یک روز کاری، احساس خستگی کنید، کاملا طبیعی است. به هر حال، ساعت های طولانی سر پا ایستادن و یا حتی نشستن پشت میز، توان انسان را تحلیل می برد و فرد نیاز به تجدید قوا دارد. به علاوه، هر فرد شاغلی باید در کنار کار کردن، توانایی پیش بردن فعالیت های روزمره خود بعد از ساعات کاری را هم داشته باشد؛ این در حالی است که برخی از افراد، بعد از گذراندن یک روز کاری، به قدری خسته اند که عملا توانایی انجام هیچ کار دیگری را ندارند و شاید ترجیح دهند که به جای شام خوردن، زودتر بخوابند!

10 علت اینکه بعد از کار بیش از حد احساس خستگی می کنید

فکر می کنید علت یا دلایل این موضوع چیست و چرا برخی افراد بعد از کار، خیلی خسته ترهستند؟

در این مقاله از خبرنگاران مگ، به این سوال پاسخ می دهیم و ضمن آنالیز 10 علت احساس خستگی زیاد بعد از کار، راه هایی برای مقابله با آن ها و برطرف این مسائل ارائه می دهیم. با ما همراه باشید.

1. شما بیش از حد از صفحه مانیتور کامپیوتر خود استفاده می کنید

مشاغل زیادی وجود دارند که مجبورید در آن ها چندین ساعت در روز با کامپیوتر کار کنید. اگر چه این سبک کاری برای خیلی از ما عادی شده است، اما به هیچ وجه سبک سالمی نیست. چشم های ما از نگاه کردن طولانی به مانیتور خسته می شوند. بعلاوه، رنگ صفحه نمایش هم می تواند بر روحیه ما اثر بگذارد.

اما چه باید کرد؟

راه حل بسیار ساده است و کافی است در حین کار، هوشمندانه به خودتان فرصت استراحت بدهید؛ مثلا می توانید برای یک دقیقه، چشم های خود را ببندید و یا هر 20 دقیقه یک بار، به نقاطی دورتر از صفحه مانیتور، نگاه کنید. این کارها فشار وارد بر ماهیچه های چشم را کم می نماید. به علاوه، مغز شما هم اندکی فرصت استراحت پیدا می نماید.

خود شما اولین کسی هستید که متوجه تغییرات پیش آمده می شوید. اگر مدتی است که مدام دچار سردرد می شوید، شاید بهتر باشد که چکاپی از چشم های خود انجام دهید و در صورت نیاز، حین کار از عینک بهره ببرید.

2. شما از فشار تعاملات شخصی خسته شده اید

هر محیط کاری پر است از آدم هایی که لزوما از ارتباط با آن ها لذت نمی بریم، بنابراین هر چقدر هم که اجتماعی و اهل معاشرت باشید، طبیعی است که گاهی در اثر تعامل با دیگران کمی احساس خستگی کنید. تعاملات کاری بسیار متفاوت از روابط محبت آمیز است. شما می توانید بدون خستگی، ساعت ها با دوستان صمیمی خود حرف بزنید، اما در برخوردهای رسمی و در محیط کار، شرایط متفاوتی وجود دارد. این موضوع می تواند بر سطح انرژی شما تاثیر بگذارد؛ این امر به ویژه اگر فردی درون گرا هستید، صادق است.

اما چه باید کرد؟

طبیعی است که بعد از تعامل روزانه با مردم احساس خستگی کنید، اما راه هایی وجود دارد که می توانید در این باره خود را تقویت کنید.

اگر تعاملات کاری انرژی شما را می گیرند، شاید بهتر باشد که کمی آن ها را محدودتر کنید؛ مثلا موقع صرف صبحانه در شرکت و وقتی آشپزخانه خالی است، به جای پیوستن به جمع، بلند شوید و برای خود، چای یا قهوه درست کنید.

اگر می خواهید از دعوت به بیرون برای صرف ناهار با همکاران اجتناب کنید، محترمانه عذرخواهی کنید و ناهار را به دفتر ببرید و هدفون خود را به میز وصل کنید تا پشت میز غذا بخورید.

با حفظ ادب و تا جایی که ممکن است، جلسات کاری را کوتاه تر برگزار کنید.

درست است که شاید برخی از این رفتارها به مذاق همه خوش نیاید، اما مطمئن باشید که این حق شما است که گاهی خلوت شخصی خود را داشته باشید و این رفتارها، از شما یک انسان بی ادب نخواهد ساخت، به علاوه، به زودی خواهید دید که انرژی از دست رفته، جبران می گردد.

3. شغل پر استرسی دارید

اگر در یک محیط استرس زا هستید، احتمالاً در انتها روز احساس تخلیه ی انرژی و خستگی زیادی خواهید کرد. وقتی استرس داریم انرژی زیادی مصرف می کنیم؛ گاهی حتی کالری بیشتری می سوزانیم و علایم جسمی مانند تیر کشیدن ها و دردها هم به سراغ مان می آیند. نباید تعجب کرد که بدن و فکر ما در هنگام استرس سریع تر خسته می شوند.

اما چه باید کرد؟

شرایط کاری خود را در نظر بگیرید و ببینید چه راه هایی برای کاهش استرس در هنگام کار پیدا می کنید. ممکن است خوردن یک غذای سالم، یا کمی استراحت و یا گوش دادن به یک موسیقی آرام بخش، موثر باشند. اگر امکانش را دارید چند دقیقه ای از فضای کار بیرون بروید و کمی قدم بزنید. حتی می توانید تلفنی با کسی که دوستش دارید، صحبت کنید و یا چند دقیقه مدیتیشن انجام دهید. به هر حال باید بدانید که هر کاری که برای کاهش سطح استرس خود در محل کار انجام دهید، واقعاً در سطح انرژی شما بعد از کار، تفاوت ایجاد می نماید.

4. شغل شما جنبه فیزیکی دارد

ممکن است شغلی داشته باشید که جنبه های فیزیکی زیادی دارد؛ شاید مجبور باشید تمام روز سر پا بایستید، وسایل سنگینی حمل کنید و یا از لباس ها و تجهیزات ایمنی شخصی بهره ببرید. به هر حال اگر شغل شما همراه با فعالیت های فیزیکی پیوسته باشد، تعجبی ندارد که وقتی به خانه می رسید خسته شده باشید.

بدن ما برای حرکت مداوم ساخته نشده است، بنابراین یک تغییر طولانی در راه رفتن و یا ایستادن واقعاً می تواند بر سطح انرژی ما تأثیر نامطلوبی بگذارد.

اما چه باید کرد؟

حتما قبل از آغاز کار، یک غذای مقوی و مغذی بخورید. در ساعات استراحت بین کار هم از خوردن میان وعده های انرژی زا مثل میوه ها یا آجیل غافل نشوید.

قبل از و بعد از کار، برای تجدید قوا، از حرکات کششی بهره ببرید؛ این کار را بخصوص در خصوص ماهیچه هایی که بیشتر از آن ها استفاده می کنید، انجام دهید.

وقتی به خانه می آیید، یک دوش آب گرم کوتاه بگیرید تا به آرامش بیشتر خود یاری کنید.

با مجموعه این اقدامات، سطح انرژی خود را به جایی برسانید که مطمئن شوید برای یک روز پرکار دیگر، آماده اید.

5. شما به میزان کافی از مغز خود استفاده نمی کنید و خسته شده اید

شاید این موضوع برای شما تعجب آور باشد، اما اگر روز را با خستگی به انتها می برید، ممکن است به این علت باشد که شما آنقدر کار ننموده اید که فکر خود را مشغول کنید.

گاهی اوقات مغز ما از عدم استفاده خسته می گردد. در این حالت، یا به علت عدم تحریک، به خواب آلودگی عادت می نماید و یا احساس خستگی روانی می کنیم، چون مغز ما سیگنال های خستگی، سرخوردگی و عصبانیت را دریافت می نماید.

اگر به خاطر کم کاری های خودتان، عصبی هستید و احساس بی کفایتی می کنید، تعجبی ندارد که در انتها روز، یک افت انرژی آزاردهنده را تجربه کنید.

اما چه باید کرد؟

برنامه ریزی داشته باشید. شاید این جمله خیلی کلیشه ای و تکراری باشد، اما در عمل، نتایج شگفت انگیزی در پی دارد. به این ترتیب شما با بازدهی بیشتر، احساس خستگی کمتری خواهید داشت.

سعی کنید به صورت روزانه اهداف کوتاه مدتی معین نموده و نسبت به انجام دادن آن ها مقید باشید.

وظایف کاری خود را تقسیم نموده و هر ساعتی از روز را به یکی اختصاص دهید، اما اجازه ندهید کارها و وظایف شما، فرایند یکنواختی به خود بگیرند. از قلم نیاندازید که مخلوط کردن چیزها به شما یاری می نماید تا تمرکز بیشتری بر کار خود داشته باشید و فکر خود را از انفعال و خسته شدن باز دارید.

6. شما به مواد مغذی بیشتری نیاز دارید

فرقی نمی نماید که در خانه باشید یا محل کار؛ موضوع تغذیه چیزی است که مستقیما روی سطح انرژی شما اثر می گذارد و این در حالی است که بسیاری از افراد شاغل، صبح ها با عجله و بدون صرف یک صبحانه سالم و مقوی، خانه را ترک می نمایند. احتمالا برخی از این افراد برای ناهار هم وقت کافی نمی گذارند و در نهایت به یک ساندویچ سوپرمارکتی یا مقداری میان وعده به اسم ناهار، اکتفا می نمایند. متاسفانه این هم یک موضوع متداول است که کمتر به آن اهمیت می دهیم، اما می تواند سطح انرژی ما را به نحو محسوسی کم نموده و ما را خسته کند. تعجبی ندارد که با وجود این رژیم های غذایی ناسالم و پشت سر گذاشتن یک روز کاری سخت، در انتها روز، توان انجام هیچ کاری را نداشته باشیم!

اما چه باید کرد؟

خوردن یک صبحانه مقوی را از اولویت های خود قرار دهید. اگر هنگام صبح وقت کافی ندارید، می توانید غذای خود را از شب قبل آماده کنید؛ مثلا جوی دو سر یک صبحانه مقوی و آسان است، شاید هم ترجیح دهید از ترکیب چند میوه مختلف بهره ببرید، به هر حال برنامه تعیینی برای صرف صبحانه داشته باشید. به علاوه، سعی کنید برای ناهار خود هم یک غذای خانگی و جمع و جور تهیه کنید. این موضوع هم باعث صرفه جویی مالی می گردد و هم شما برای ناهار یک غذای خوشمزه خانگی خواهید داشت. برای مقابله با افت انرژی بعد از ظهر ها هم چند میان وعده سالم مثل انواع میوه ها یا چند عدد خرما همراه داشته باشید.

7. شرایط قرارگیری شما باعث خواب آلودگی شما می گردد

ممکن است عجیب به نظر برسد، اما نحوه نشستن اشتباه شما، خیلی بیشتر از یک پشت درد ساده بر بدن شما تأثیر می گذارد! این موضوع می تواند مسائل گوارشی برای شما ایجاد کند، بر روحیه شما تأثیر بگذارد و باعث خستگی گردد.

اگر در انتها یک روز کاری، اغلب احساس درد و خواب آلودگی می کنید، این به طور بالقوه به علت این است که روی جایگاه خود میفتید یا به شکل ناصحیح می نشینید. هرچه بدن ما بیشتر در موقعیت های غیر طبیعی قرار گیرد، فشار بیشتری را تحمل می نماید و اینجا است که کم کم علایم هشداردهنده، ظاهر می شوند.

اما چه باید کرد؟

سعی کنید روی حالت بدن خود کار کنید! حتی در صورت نیاز می توانید زنگ هشداری را روی تلفن خود تنظیم نموده و این موضوع را پیوسته به خود یاد آوری کنید. اطلاعات خود را در زمینه طرز نشستن و ایستادن صحیح بالا ببرید. سعی کنید ستون فقرات خود را در شرایط درستی نگهدارید و در صورت لزوم، برای جایگاه خود از یک پشتی مناسب بهره ببرید. جالب است بدانید که در برخی کشورها، این موضوع یک الزام قانونی است، بنابراین قطعا ارزش آنالیز کردن را دارد.

8. شما به میزان کافی استراحت نمی کنید

اگر وقتی از محل کار به خانه می آیید، واقعا احساس خستگی می کنید، ممکن است به این علت باشد که از ساعت های تنفس بین کار به درستی استفاده نمی کنید.

اگرچه این مساله می تواند مربوط به مهارت شما در مدیریت زمان باشد، اما در عین حال می تواند نشان دهد که شما بیش از میزان مغز خود را تحت فشار قرار می دهید.

اگر به میزان کافی استراحت نکنید، مغز شما دائما مملو از ایمیل ، موسیقی ، مکالمات و تمام چیزهای دیگری می گردد که در طول روز کاری با آن ها سر و کار دارید.

از قلم نیاندازید که این اضافه بار حسی، یک چیز واقعی است و در حال تخلیه انرژی شما است.

اما چه باید کرد؟

در فواصل زمانی تعیین، زنگ هشدار تلفن خود را تعریف کنید و هر بار به خودتان 5 دقیقه زمان بدهید تا تجدید قوا کنید و کمی نفس بکشید. پاهای خود را دراز کنید و نفس های عمیق بکشید.

در طول روز، شادابی خود را حفظ کنید تا زمانی که به خانه می رسید انرژی بیشتری داشته باشید.

9. شما به میزان کافی هیدراته نشده اید

آب، ماده معجزه آسایی است که همه ما به آن نیاز داریم، اما به میزان کافی از آن استفاده نمی کنیم. آب، به سلامت عمومی بدن، شادابی پوست و مو و حفظ سطح انرژی ما یاری می نماید. اگر در اواخر روز خواب آلود هستید، ممکن است به علت کم آبی بدن باشد. این یک فرمول بسیار ساده است؛ هرچه آب بدن ما کمتر باشد ، خسته تر می شویم.

اما چه باید کرد؟

یک بطری آب در کنار خود داشته باشید و در فواصل منظم در طول روز و حین کار، آب بنوشید. اگر فراموش می کنید، می توانید از زنگ هشدار گوشی خود بهره ببرید یا به هر حال یک برنامه برای یادآوری و پیگیری این موضوع داشته باشید. به علاوه برای اینکه با علاقه این کار را انجام دهید، ترفندهای زیادی وجود دارند؛ مثلا می توانید از نوشیدنی های بدون قند بهره ببرید و یا اگر آب سرد را ترجیح می دهید، آن را فریز کنید.

10. شما به علت دریافت قند و کافئین اضافی، دچار افت شدید انرژی می شوید

اگر معمولا تا ساعت 2 بعد از ظهر احساس کاملاً خوبی دارید، اما به یکباره احساس خستگی می کنید و روی میز خود به حالت نیمه خوابیده میفتید، باید بدانید که شما تنها نیستید. به علاوه این موضوع می تواند دلایل زیادی داشته باشد؛ مانند خوردن یک ناهار سنگین و یا افت انرژی به خاطر پایین آمدن قند خون.

ممکن است شما بتوانید با یک میان وعده یا قهوه شیرین، بعد از ناهار به کار خود ادامه دهید، اما باید بدانید که این فرایند، هنگام بازگشت به خانه احساس خستگی زیادی در شما ایجاد می نماید.

اما چه باید کرد؟

سعی کنید سطح متعادل قند و کافئین را در طول روز (به ویژه بعد از ظهر) حفظ کنید. یک ناهار سبک تر میل کنید تا خیلی سیر و خواب آلود نشوید!

پیاده روی سریع بعد از ناهار می تواند به شما یاری کند، اما اگر همچنان احساس می کنید برای گذراندن بعد از ظهر به کافئین نیاز دارید، ابتدا یک لیوان آب سرد بنوشید.

گاهی اوقات خستگی، ناشی از کم آبی بدن است و با همین کار ممکن است دیگر نیازی به قهوه نباشد و بتوانید انرژی خود را دوباره بالا ببرید.

اگر باز هم وسوسه خوردن قهوه را داشتید، آن را با نوشیدنی های بدون کافئین جایگزین کنید، ضمناً از از نوشیدن شربت های شیرین در این ساعات هم خودداری کنید.

به یاد داشته باشید که هرچه بتوانید بدن خود را در بعد از ظهر متعادل تر نگه دارید، پس از کار هم انرژی بیشتری خواهید داشت.

سخن آخر

در این مقاله از خبرنگاران مگ، راجع به راه های هدر رفت انرژی در هنگام کار و راه حلهای مقابله با آن ها صحبت کردیم، اما اگر این موضوع مختص کار نیست و همواره احساس خستگی می کنید، شاید باید نگاه دقیق تری به سلامت عمومی خود داشته باشید و با یک پزشک در این باره مشورت کنید. به طور کلی، خستگی می تواند دلایل جسمی و روانی زیادی داشته باشید و در صورتی که ریشه مشکل خود را پیدا کنید، خیلی راحت تر می توانید این احساس نامطلوب را مدیریت کنید. شاد و سلامت باشید.

منبع: aconsciousrethink

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 4 مهر 1400 بروزرسانی: 4 مهر 1400 گردآورنده: teroll.ir شناسه مطلب: 1861

به "10 علت اینکه بعد از کار بیش از حد احساس خستگی می کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 علت اینکه بعد از کار بیش از حد احساس خستگی می کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید