هواپیماهای ایرلاین قطری: معرفی کامل ناوگان (تور دوحه)
به گزارش مجله خبری تیرول، صنعت هواپیمایی کشور قطر
کشور کوچک قطر پس از به قدرت رسیدن امیر سابق این کشور، روند رو به رشدی در تمامی صنایع داشت. یکی از صنایع بسیار پیروز این کشور صنعت حمل و نقل هوایی می باشد.
همراه ما باشید و با تور دوحه از مروارید خلیج فارس دیدن کنید و زیبایی های شهر دوحه را در خاطراتتان ثبت کنید.
در حال حاضر در کشور قطر ایرلاین های متعدد بسیاری وجود دارند که در سراسر جهان در حال فعالیت می باشند. اما مهم ترین آن ها، ایرلاین مشهور قطر ایرویز می باشد؛ که این قسمت از راهنمای سفر خبرنگاران را به معرفی شرکت هواپیمایی قطر ایرویز و ناوگان هوایی آن اختصاص داده ایم.
شرکت هواپیمایی قطر ایرویز
شرکت هواپیمایی قطر ایرویز که در ابتدا کار خود را برای شرکتی نیمه خصوصی شروع کرد اکنون تحت مالکیت دولت قطر است و دفتر مرکزی آن در دوحه واقع شده است.
این ایرلاین با استفاده از تدابیر صحیح مدیریتی توانست کار خود را توسعه دهد و اکنون به 5 قاره در جهان پروازهای منظم داشته باشد.
یکی از اقدامات بزرگ این ایرلاین عقد قراردادی با ایرباس مبتنی بر خرید 80 فروند هواپیما از این شرکت بود.
اقدام جالب دیگر این ایرلاین استفاده از سوخت ترکیبی گاز و بنزین است که با این که این سوخت ارزان نیست اما از آن جایی که کشور قطر دارای منابع بزرگ گازی است برای این کشور ارزان به نظر می رسد.
اگر مایل به سفر با ایرلاین قطری می باشید. می توانید بلیط هواپیما قطر ایرویز را از این قسمت بخرید.
ناوگان هوایی ایرلاین قطر ایرویز
- 2 فروند ایرباس A319
- 35 فروند ایرباس A320-200
- 6 فروند ایرباس A321-200
- 8 فروند ایرباس A330-200
- 13 فروند ایرباس A330-300
- 4 فروند ایرباس A340-600
- 31 فروند ایرباس A350-900
- 5 فروند ایرباس A350-1000
- 10 فروند ایرباس A380
- 30 فروند بوئینگ 787-8
- 9 فروند بوئینگ 777-200LR
- 48 فروند بوئینگ 777-300ER
ایرباس های موجود در ناوگان قطرایرویز
زمانی که کشورهای اروپایی تصمیم گرفتند تا اقتصاد خود را پس از جنگ جهانی رونق بخشند. اولین شرکتی که احداث کردند شرکت هواپیماسازی ایرباس بود تا این شرکت به بزرگ ترین شرکت هواپیماسازی اروپا و دومین شرکت بزرگ هواپیماسازی جهان تبدیل گردد.
- A319:
این هواپیما برای نخستین بار در سال 1995 به پرواز عایدی. در واقع این هواپیما را می توان جز خانواده آ 320 دسته بندی کرد.
بدنه این هواپیما باریک پیکر است و در رده میان بردها دسته بندی می گردد. این هواپیما قادر به جابه جایی 160 مسافر است.
طول آن 33.84 و فاصله ی بین بال های آن 34 متر می باشد. میانه برد پروازی آن نیز 6250 کیلومتر است.
- A320:
هواپیمای آ 320 که از سال 1987 فراوری آن شروع شده است تا به امروز توانسته در رتبه دوم فهرست پرفروش ترین هواپیماهای جهان پس از بوئینگ 737 قرار گرفته گیرد.
این هواپیما متعلق به خانواده آ 300 است و در رده هواپیماهای باریک پیکر قرار می گیرد.
مسافت طی شده در هنگام فرود برای این هواپیما بسیار کمتر است و همین امر موجب شده تا این هواپیما اندازه سوخت کمتری مصرف و آلودگی کمتری نیز فراوری کند.
ظرفیت این هواپیما 150 نفر، فاصله نوک دو بال آن 35.80 متر و ارتفاع آن به ترتیب 37.57 و 11.76 متر می باشند.
- A321:
این مدل نیز عضو دیگری از خانواده آ 320 است بنابراین در رده باریک پیکرها قرار می گیرد. لذا تنها دارای یک راهرو است، اما با این حال می تواند در دو کلاس پروازی 186 مسافر و در یک کلاس پروازی 220 مسافر را جابه جا کند.
این هواپیما که طول بدنه و فاصله بین بال هایش به ترتیب 44.51 و 34 متر است می تواند با نهایت سرعت 871 کیلومتر بر ساعت پرواز کند.
- A330:
جدیدترین عضو خانواده آ 320 مدل آ 330 است که همراه با موتور ترنت 7 هزار رولز رویس خود آرامش و راحتی بیشتری را برای مسافران فراهم آورده است.
- A340:
ایمن ترین هواپیمای جهان در ایرلاین قطر ایرویز نیز دیده میگردد. مدل آ 340 از زمان فراوری تا سال 2018 هیچ حادثه ای را تجربه ننموده است. معرفی این مدل از هواپیمای ایرباس به وسیله ایرلاین لوفتهانزا صورت گرفت.
- A350:
یکی از جدیدترین هواپیماهای ایرلاین ایرباس که در سال 2013 فراوری شده است و به وسیله ایرلاین قطرایرویز به جهانیان معرفی شده است مدل آ 350 می باشد.
این مدل از هواپیمای ایرباس پهن پیکر بوده و برای جابجایی مسافران زیاد در فواصل طولانی کاربرد دارد. طول این هواپیما 75 متر بوده و بیشترین طول را در میان هواپیماهای ایرباس دارا است.
در واقع علاوه بر کابین خلبان که به پیشرفته ترین سیستم مجهز شده در کابین مسافران نیز می توانید شاهد این تکنولوژی باشید.
از دیگر خصوصیات مهم این هواپیما این است که در ساخت بدنه آن از آلیاژ آلومینیوم سبک استفاده نشده بلکه از فیبر کربن غنی شده استفاده شده است.
- A380:
بزرگ ترین و لوکس ترین هواپیمای جهان که از سال 2007 وارد بازار جهانی شد مدل آ 380 است.
این هواپیمای بزرگ در دو طبقه ساخته شده است و از 4 موتور توربوفن بهره می برد. این مدل ایرباس توانست تا عنوان بزرگ ترین هواپیما را از هواپیمای جامبوجت بوئینگ بگیرد.
این هواپیما یکی از گران ترین هواپیماهای جهان است که قیمتی در حدود 450 میلیون دلار برای آن در نظر گرفته شده است.
اولین بار این هواپیما برای ایرلاین سنگاپور به پرواز عایدی. قطر نیز برای تکمیل ناوگان هوایی خود اقدام به خریداری این هواپیمای بزرگ کرد تا صنعت هوایی خود را توسعه دهد.
با خرید این هواپیما، قطر در مقاصدی که از ایرباس آ380 استفاده می نماید. سود بسیار زیادی از فروش بلیط هواپیما دارد.
این هواپیمای بزرگ الجثه با طول 50 متر در طبقه اول و 45 متر در طبقه دوم، فاصله دو نوک بال 80 متر و ارتفاع 34 متر در حدود 277 تن در حالت عادی و حداکثر 560 تن را دارا می باشد.
بوئینگ های موجود در ناوگان قطرایرویز
اولین و بزرگ ترین شرکت هواپیماسازی جهان شرکت هواپیماسازی بوئینگ آمریکا است، که در ابتدا به وسیله ویلیام بوئینگ تاسیس شد و پس از جنگ جهانی و به صلاح دید مقامات آمریکایی با شرکت بزرگ مک دانل داگلاس ادغام شد و بزرگ ترین شرکت هواپیماسازی جهان را ایجاد کرد.
- 787:
طراحی ابتدایی این هواپیما در سال 2004 به جهانیان نشان داده شد و عظمت این مدل غول پیکر همه را مبهوت کرد.
اولین مدل در سال 2007 ساخته شد. با این وجود اولین هواپیما در سال 2011 به دست مشتری رسید. این هواپیما در کلاس های پروازی متفاوتی به پرواز در می آید که با توجه به کلاس پروازی خود می تواند از 210 تا 330 مسافر را جابه جا کند.
یکی از ویژگی های مهم و متفاوت این هواپیما انحنای خارجی آن است. بعلاوه بازده سوختی این مدل بیشتر از سایر مدل ها است.
فروش این هواپیما در آسیا و ژاپن بسیار بالا بوده به گونه ای که ژاپن 55 فروند و آسیا 800 فروند از آن را خریداری نموده و به عنوان محبوب ترین هواپیمای جهان شناخته می گردد.
یکی از مدل های دیگر این خانواده کوجک تر بوده و ظرفیتی بالغ بر 30 نفر را دار است.
طراحی داخلی این هواپیما از هواپیماهای تفریحی و کشتی های تفریحی الهام گرفته است لذا این هواپیما به عنوان لوکس ترین هواپیمای جهان شناخته می گردد گویی که سوئیت لوکس شما در آسمان در حال پرواز است.
- 777:
هواپیمای بوئینگ 777 که در 4 نسل فراوری شده است دو نسل خود یعنی 200 ای آر و 300 ای آر را به ایرلاین قطرایرویز فروخته است.
این مدل یکی از هواپیماهای پهن پیکر این شرکت است که با برخورداری از قدرتمندترین موتور نام خود را در کتاب گینس به ثبت رسانده است.
جالب است بدانید که برای طراحی این هواپیما تماماً از کامپیوتر استفاده شده و هیچ طرحی بر روی کاغذ آورده نشده است.
این هواپیما با توجه به کلاس پروازی خود از 278 تا 550 مسافر را می تواند جابه جا کند.
برای جابه جایی این هواپیمای بزرگ باید از ارابه استفاده کرد که ارابه های مخصوص این هواپیما به عنوان بزرگ ترین ارابه ها شناخته می شوند.
و نکته آخر این که این مدل به جای استفاده از سیستم هواپیمایی معمولی از سیستم هواپیماهای جنگنده بهره برده است.
منبع: طاهاگشت