قیمت نو گوشت قرمز اعلام شد
به گزارش مجله خبری تیرول، مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور گفت: در حال حاضر قیمت دام زنده بین 140 تا 150هزار تومان میانگین کشوری قیمت می خورد.
به گزارش خبرآنلاین، افشین دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور در یک برنامه رادیویی با بیان اینکه گوشت قرمز قیمت مصوب ندارد، اضافه نمود: از سال 96 گوشت قرمز از شمول قیمت گذاری خارج شد، یعنی اینکه گوشت قرمز، چه گوساله و چه گوسفندی قیمت مصوب ندارد و در حال حاضر قیمت دام زنده بین 140 تا 150 هزار تومان میانگین کشوری قیمت گذاری می گردد.
وی بیان کرد: در پاییز و تابستان سال گذشته به دلیل کاهش جمعیت دامی کشور ما شاهد افزایش قیمت دام زنده بودیم؛ البته دام سبک زنده. در چندسال اخیر دام، به دلیل فشار های بسیار زیادی که به تولیدنمایندگان وارد شده قیمت تمام شده اش بالا رفته، مخصوصا این مساله حذف ارز ترجیحی هم مزید بر دلیل شد و نتیجه این شد که قیمت تمام شده بسیار بالا رفت.
دادرس توضیح داد: دلیل این که تا قبل از پاییز 1401 این افزایش قیمت خودش را نشان نمی داد، این بود که جمعیت دامی زیاد بود، عرضه بسیار زیاد بود و در نتیجه در بازار خودش نشان نمی داد.
وی متذکر شد: در پاییز 1401 اگر گزارشات مرکز آمار ایران را هم ملاحظه بفرمایید در 6 ماهه اول سال حجم زیادی از دام ما کشتار شد و در پاییز شاهد این بودیم که جمعیت دامی کم شد. یک چیزی حدود 10 میلیون راس از دام سبک ما از اول بهار تا آبان ماه کم شد و نتیجه این عرضه باعث شد که قیمت خودش را در بازار نشان بدهد.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور متذکر شد: از سال 96 بود گوشت قرمز را از شمول قیمت گذاری خارج کردند یعنی این که دیگر گوشت قرمز چه گوساله چه گوسفندی قیمت مصوب ندارد و در حال حاضر قیمت دام زنده بین 140 تا 150هزار تومان میانگین کشوری قیمت می خورد که با یک ضریب 2.4 دهمی قیمت لاشه بدون دنبه اش به دست می آید.
دادرس گفت: این قیمت عمده فروشی بود و لاشه، گوشت قطعه بندی شده براساس آن سلیقه ای که مصرف نماینده دارد و سلیقه ای که قصاب دارد مسلما قیمتش متفاوت خواهد بود.
وی اعلام نمود: این که شما به عنوان مصرف نماینده چه قدر از چربی و چه از استخوان را برای شما پاک نمایند این فرق می نماید. قیمت میانگین حدود 330-340 هزار تومان باید قیمت لاشه باشد بره نر البته، نه ماده و نه بز.
منبع: فرارو